Milletvekili Havutça, Çiftçilerin Sorunlarını Dinledi

Çiftçilerin sorunlarını dinleyen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Hükümet çiftçinin sesine kulak vermeli, mazotu ucuzlatmalı" dedi.

Milletvekili Havutça, Çiftçilerin Sorunlarını Dinledi
Milletvekili Havutça, CHP İl Başkanı Muzaffer Mamuk ile Paşaköy, Orta Mandıra köyü, Kabakdere köyü, Deliklitaş köyü ve Yaylacık köyünü gezdi. Burada vatandaşlar ile bir araya gelen Havutça, çiftçilerin sorunlarını dinledi. Havutça, "Ben de içinizden biriyim, köylü çocuğuyum. Hepimiz kardeşim, hısım, akrabayız. Benim akrabalarım içinde de AK Parti`li, MHP`li, CHP`li var; hepsine saygı duyuyorum. Benim dedem gaziydi, Çanakkale`de savaştı. Ailem, kardeşlerim halen Bandırma Musakça köyünde çiftçilik yapıyor"dedi.

Kendisinin de yıllarca köyde tarlalarda çalıştığını belirten CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Okudum, öğretmen oldum, sonra avukat oldum, şimdi milletvekiliyim. Köylünün sıkıntısını biliyorum Hükümet çiftçiye mazotu ucuza vermeli. Hükümet tek taş pırlanta satışına verdiği desteği köylünün traktörünün mazotuna da versin. Sayın Başbakanımız `Türkiye, dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip` diyor. `Kişi başına on bin dolar düşüyor` diyor. Hani kimin cebinde on bin dolar var? Köylümüz ucuz mazotistiyor. Haklıdır benim çiftçim. Köylüm ucuz mazotu Antalya`ya yaz tatiline gitmek için istemiyor, mazotu traktörüne koyup tarlasında domates, biber, patlıcan, buğday, mısır yetiştirmek için istiyor. Hükümet çiftçinin sesine kulak vermeli, mazotu ucuzlatmalı" diye konuştu.
Kaynak: İHA