Kamalak: Ak Parti İle Aynı Düşüncede Olsaydık Aynı Partide Olurduk

Suriye politikası konusunda hükümetle aynı düşüncede olmadıklarını ifade eden Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Sayın Erdoğanın partisi ile aynı düşünüyor olsaydık, aynı partide olurduk.

" dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Suriye`de yaptığı ziyaretlerin son halkasında Devlet Başkanı Beşşar Esed ile görüştü. Kamalak Esed ile yaptığı görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Şam`da dün meydana gelen patlamayı kınayarak konuşmasına başlayan Kamalak, İslam ülkelerindeki gelişmelerin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Yaptığı açıklamada Suriye konusunda AK Parti ile aynı görüşleri paylaşmadığını söyleyen Mustafa Kamalak, bu yüzden Suriye`ye geldiklerini ifade etti.

"AK PARTİ İLE AYNI DÜŞÜNCEDE OLSAYDIK AYNI PARTİDE OLURDUK"
AK Parti hükümetinin Suriye yönetimine yönelik politikasını nasıl değerlendirdiği yönündeki bir soruya SP Genel Başkanı Kamalak, "Bizim partimiz ile sayın Erdoğan`ın partileri ayır ayrı partilerdir. Bu konuda aynı düşünüyor olsaydık aynı partide olurduk. Olayları olduğu gibi kabul etseydik şu an aranızda olmamamız gerekirdi." cevabını verdi

"ÖLEN DE ÖLDÜREN DE MÜSLÜMAN"
Kamalak Suriye`deki gelişmeler ile ilgili olarak yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Kamalak, "Ölen de öldüren de müslümandır. Akan kanın müslüman kanı, yanan can da müslüman canı. Her iki grubun elindeki silah düşmanlarının emperyalistlerin silahıdır. Bu münasebetle tüm kardeşlerime silahı doğrulttuğunuz kişinin kimliğine bakın, birde elinizdeki silahın markasına bakın. Müslümanlar birbirlerini öldürürken sömürücü emperyalistlerin kasaları dolmaktadır. Bu durum Saadet Partisi`ni derinden üzüyor" dedi.

Suriye`deki gelişmeleri yerinde görmek amacıyla geldiklerini ifade eden Kamalak, burada gördüklerini gerçek mahiyetiyle eğip bükmeden Türkiye`ye aktaracaklarını belitti.

Suriye ile Türk halklarının kardeş olduğunu belirten SP Genel Başkanı Kamalak, ülkelerimiz arasında sınır olsa da gönüllerimiz arasında sınır yoktur." ifadesini kullandı.

"TEDBİR ALMAK YÖNETİMDEKİLERE DÜŞÜYOR"
Konuşmasında Suriye lideri Başşar Esed ile yaptığı görüşmeyi "faydalı" olarak değerlendiren Kamalak, "Sayın Esad`a gelişmeler ile ilgili düşüncelerimizi ve endişelerimizi dile getirdik. Bu güzel ülkeyi belirli çevrelerin karıştırmak istediğini herkes biliyor. Başkan da biliyor. Tedbirleri almak herkesin üzerine düşen bir görevdir ancak, bu görev asıl itibariyle yönetimde bulunanlara düşüyor dedik. Esed`e `batı görmüş insansınız muhalefetten kormamak lazım. Siyasi ve medya alanında muhalefetin gelişmesi gerekir dedik." diyerek Esed`e görüşlerini ilettiklerini söyledi.
Suriye`de meydana gelen patlamalar ile ilgili olarak her türlü terör olayını şiddetle kınadıklarını kaydeden Kamalak, "Bu bizim inancımızla dinimizle bağdaşmayan bir olaydır. Kura`nı Kerim`de masum bir cana kıyan tüm insanlığı öldürmüş demektir. Bir insanı da yaşatmak tüm insanlığı yaşatmış olur. Terör inancımızla hiç bir şekilde bağdaşmayor." diye konuştu.