İngiltere’deki Tedavi Sonuç Verdi, 4 Yaşındaki Sümeyye 15 Kilo Verdi

Kayseri`de hormon eksikliği nedeniyle hızla kilo alan iki kardeşten, 3 yaşında olmasına rağmen 38 kilogramı aşan Sümeyye, İngiltere`de gördüğü tedavinin ardından 23 kilograma, 21 kilogram olan bir yaşındaki kardeşi Hamza ise 13 kilograma düştü.

İngiltere’deki Tedavi Sonuç Verdi, 4 Yaşındaki Sümeyye 15 Kilo Verdi

Leptin adı verilen hormon eksikliği nedeniyle hızlı kilo alma sorunu yaşayan Sümeyye Kabak, 3 yaşında 37 kilogram 700 grama ulaşmıştı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde tedavi gören Sümeyye, dünyada bu hastalığın takibini yürüten tek merkez olan Cambridge Üniversitesi`ndeki klinik araştırma enstitüsündeki tedaviye olumlu yanıt verdi.
Tedavi için ailesiyle birlikte bugüne kadar 5 kez İngiltere`ye giden Sümeyye, yaklaşık 1 yılda 15 kilo vermeyi başardı. 23 kilograma düşerek ailesi ve yakınlarını sevindiren Sümeyye`nin iştah sorunu da düzelmeye başladı ve yeme alışkanlıkları değişti. Sümeyye`nin 2 yaşındaki kardeşi Hamza da 1 yaşında tedavi görmeye başladığı dönemde 21 kilograma ulaşmıştı. Ablası ile birlikte İngiltere`de tedavi altına alınan Hamza 8 kilo vererek 13 kilograma kadar düştü.
Baba Faruk Kabak, çocuklarının sürekli kilo alması nedeniyle doktora götürdüklerini ifade etti. Teşhis sürecinde hastalığın belirlendiğini ve ne yapacaklarını şaşırdıklarını ifade etti. Sonraki süreçte Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından teşhisi konulmasıyla birlikte tedavi süreciyle ilgili çalışmalar başlatıldığını aktardı.
Baba, öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Kurtoğlu’nun kendilerine ciddi destek verdiğini hatırlatarak, “Tedavileri için İngiltere’ye gittik. Bu süreçte çocuklarımız tedaviye olumlu cevap verdi ve kilo almaları engellendiği gibi artık kilo verdiler. Bunla beraber normal yaşantılarına dönüyorlar.” dedi.
Devlete teşekkür eden baba Kabak, tedavi sürecinin devam ettiğini ve İngiltere’ye tekrar gideceklerini açıkladı. Kabak, ``Sümeyye 2,5–3 yaşlarındayken 38 kilograma kadar çıkmıştı. Leptin hormonu eksikliğinden kaynaklanan bu sorun, dünyada sadece Cambridge Üniversitesi`nde tedavi ediliyormuş. İngiltere`ye 5 kez gittik. Çok şükür tedaviye olumlu yanıt verdi. Şimdi 23 kilograma kadar düştü. 1 yaşından itibaren de Hamza`nın tedavisi başlamıştı. O da 21 kilogramdan 13 kilograma düştü. Çocuklarım normal kilolarına ulaştığı için çok mutluyum. Eskiden onları kucağıma bile alamıyordum, yürümekte bile zorlanıyorlardı. Şimdi hayatımız normale dönmeye başladı ama normal kilolarını korumaları için ömür boyu kontrol altında tutulacaklar.``
Çocuklarının kiloları normal seviyeye ulaştığı için sevinen anne Çiğdem Kabak, yürümekte bile zorlanan çocuklarının kilo vermesiyle hayatlarının normale döndüğünü belirtti. Anne, tedavi öncesi 38 kiloya yaklaşan Sümeyye`nin kısa sürede yaklaşık 15 kilo verdiğini, Hamza`nın da tedaviye olumlu yanıt verdiğini ifade etti.