Eroğlu: Kıbrıs'ta Bir Anlaşma Olabilmesi İçin Canla Başla Çalışıyoruz

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs`ta bir anlaşma olabilmesi için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Eroğlu: Kıbrıs'ta Bir Anlaşma Olabilmesi İçin Canla Başla Çalışıyoruz
Eroğlu, "Masada öneri yapan, bunları daha ileri götüren taraf biz, ama oturduğu yerden kalkmak istemeyen, bir adım dahi atıp da tartışma veya al - ver şansı bırakmayan karşı taraf oluyor. Zaman içerisinde sanıyorum bu barikatlar da yıkılacaktır." dedi

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin (KTSYD) “Sporun Vizyonu” konulu eğitim semineri bugün Cratos Premium Otel’de başladı. Seminerin açılışına, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Türk Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Esat Yılmaer, bazı üst düzey yetkililer, federasyon başkanları katıldı.

Seminerde konuşan Derviş Eroğlu, ülke sporunun gelişebilmesi için bu tür seminerlerin gerekli olduğuna vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu konuda sponsorluğun da büyük önem taşıdığını kaydetti. Sporla ilgili örgütlerin düzenlediği etkinliklerde kendisinin sürekli olarak kurum, kuruluş ve büyük şirketlere spora katkı yapmaları yönünde çağrıda bulunduğunu anımsatan Eroğlu, ancak bu çağrıya az sayıda katılım olduğunu kaydetti.

“Çok şükür artık ülkemize her geçen gün yatırım yapan şirketlerin sayısı artmakta. Bu şirketlerin iş yanında KKTC sporunun gelişimine de katkı yapmaları gerekir.” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, ambargoların gün gele kalktığı vakit katkıların dış dünya ile yapılacak temaslarda yarar getireceğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Eroğlu, kendisinin AB yetkilileriyle yapmakta olduğu temaslarda sürekli olarak spor ambargosunu gündeme getirdiğini belirterek, görüşmelerde konuyla ilgili şikayetleri açık ve net şekilde dile getirdiğini vurguladı.


"KIBRIS`TA ANLAŞMA OLABİLMESİ İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ"
Derviş Eroğlu, “Bir anlaşma olabilmesi için biz canla başla çalışıyoruz, ama anlaşmaya varabilmek sadece bize bağlı değil. Masada öneri yapan, bunları daha ileri götüren taraf biz, ama oturduğu yerden kalkmak istemeyen, bir adım dahi atıp da tartışma veya al - ver şansı bırakmayan karşı taraf oluyor." dedi. Zaman içerisinde sanıyorum bu barikatlar da yıkılacaktır.” diyen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 22 - 24 Ocak tarihlerinde Greentree’de gerçekleşecek zirvede büyük beklentileri olduğunu, burada mesafe katetmenin veya önlerini görmenin mümkün olacağını aktardı.