Topladıkları Kitapları Kardeş Okullarına Hediye Ettiler

Batman M.

Topladıkları Kitapları Kardeş Okullarına Hediye Ettiler
Sıddık Tekin Lisesi öğrencileri, kardeş okulları olan Batman Soğuksu Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerini ziyaret ederek, kitap ve çeşitli kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.
Okul içerisinde arkadaşlarıyla birlikte ‘Kardeş Okula Bir Kitap da Sen Bağışla’ adı altında bir kampanya başlatan 11. sınıf öğrencisi Burak Demir, sınıf sınıf dolaşarak temin ettikleri kitapları, ziyaret ettikleri kardeş okulun kütüphanesine hediye etti. Ziyaret sırasında renkli anlar da yaşandı. Soğuksu İlköğretim Okulu öğrencileri ile Özel M.Sıddık Tekin Liseleri öğrencileri mini bir maç yaptı. Maç sonucunda Soğuksu İlköğretim Okulu öğrencileri, ağabeylerini 5-0 gibi net bir skorla mağlup etmeyi başardı.
M. Sıddık Tekin Liseleri Müdürü Mehmet Kalpaklı, öğrencilerde yardımlaşma duygusunu geliştirme adına bu tip faaliyetlerin önemli olduğuna vurgu yaptı. Kalpaklı, yardımlaşma duygusunun gelişmesi ve yayılması adına bu tip faaliyetleri daha önce de gerçekleştirdiklerini ve bundan sonra gerçekleştirme konusunda her zaman hazır olduklarını belirtti.
Okulda kitap kampanyası başlatan ve bu faaliyetin temellerini atan okul başkanı ve 11. sınıf öğrencisi Burak Demir ise “İlk olarak okulumuz içinde ‘Kardeş Okula Bir Kitap da Sen Bağışla’ adı altında bir kampanya başlattık. Sınıf sınıf dolaşarak arkadaşlarımızı kampanya hakkında bilgilendirdik. Arkadaşlarımız da kampanyaya duyarsız kalmadı ve kardeş okulumuzun kütüphanesine onların da yaşlarına uygun kitaplar temin ettik.” dedi.

Burak Demir, bu kampanyayı yürütürken yalnız olmadığını, yardımcısı Enes Turhan ve Sümeyye Kurtbaş’ın da kampanya süresince kendisine yardım ettiğini vurguladı.
Ayrıca, NT kitap kırtasiyelere de teşekkür eden Burak Demir, NT kırtasiyelerinin de kampanyaya destek verdiğini ve bu anlamlı yardımda yanlarında olduğunu ifade etti.