Arap Birliği Gözlemci Heyeti: Suriye’de Kesin Bir Kanıya Ulaşamadık

Suriye’deki olayları incelemek üzere altı gündür burada bulunan Arap Birliği gözlemcileri, yaşananlarla ilgili “henüz kesin bir kanıya ulaşamadıklarını” bildirdi.

Arap Birliği gözlemci heyetini başkanı Ahmed Mustafa Dabi, yaklaşık bir haftadır 5 ayrı kentte yaptıkları incelemelerde kesin bir kanıya ulaşamadıklarını söyledi. Buna gerekçe olarak henüz kısa bir süre incelemede bulunmuş olmalarını söyleyen Dabi, kendilerine bir aylık bir süre verildiğini de hatırlattı.

Arap Birliği gözlemci heyetini başkanı Ahmed Mustafa Dabi, bu sabah Şam’da Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile görüştü. Kendisi de Suriye’de incelemelerde bulunan Kamalak, Dabi’den izlenimleri hakkında bilgi aldı.

Mustafa Dabi, burada yaptığı açıklamada Suriye’de 5 ayrı kentte incelemelerde bulunduklarını belirtti. Ancak şu ana kadar olaylarla ilgili kesin bir kanıya varmadıklarını belirten Dabi, Suriye’de 110’a yakın gözlemcinin olduğunu ifade etti.

Arap Birliği heyeti başkanı, “Süre az olduğu için şu ana kadar olaylarla ilgili kesin bir kanıya ulaşmış değiliz, diğer yerleri gezdikten sonra bir kanıya ulaşabiliriz. Bize bir ay süre tanındı, incelemelerimiz devam ediyor” diye konuştu.


KAMALAK’TAN MART ISRARI
Görüşmede Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, özellikle Suriye’de olayların “geç başlamış olmasına” ilişkin ısrarlı sorular yöneltti. Kamalak, mart ayına kadar Suriye’de olayların olmadığını ancak mart ayı ortasında olayların neden çıktığını sorması üzerine Dabi “Burada bir halk ayaklanması başladı, bunun iç sebepleri vardır” diye cevap verdi.

Kamalak’ın ısrarla neden bir anda patlak verdiğini sorması üzerine de Mustafa Dabi, gülerek “Tüm Arap ülkelerinde ayaklanmalar bir anda patlak verdi” cevabını verdi.