Vali Çolak: Eğitim, Sağlık, Enerji, Tarımda Önemli Yatırımlar Yapılıyor

Siirt Valisi Musa Çolak, beraberinde İl Emniyet Müdürü Recep Güven ile birlikte esnafları ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Vali Çolak: Eğitim, Sağlık, Enerji, Tarımda Önemli Yatırımlar Yapılıyor

Esnaflarla sohbet eden Vali Çolak, Siirt'te eğitim, sağlık, ulaşım, enerji, tarım ve hayvancılıkta önemli yatırımların yapıldığını belirterek, "Kadirşinas Siirtli hemşehrilerim hizmetlerin en güzeline layıktır.“ dedi.

Güres Caddesi'nde bir kahvehanede esnaflarla çay içerek, bir araya gelen Vali Çolak, burada yaptığı konuşmada, Siirt ilimiz, üç dilin, üç dinin ve farklı kültürlerin bin yıldan beri, barış, kardeşlik, huzur ve güven içinde yaşadığı, bölgesinde örnek bir kültür ve medeniyet şehri olduğunu ifade etti.

Bölgede Siirt'in, huzur ve güven ortamının en iyi illeri arasında olduğunu belirten Vali Çolak, "Siirtliler, tarihten gelen güzel gelenek ve göreneklere sahiptir. Bunlardan bir tanesi de kardeşler arasındaki birlik ve beraberlik ilişkileridir. Kederde, sevinçte ve ticarette bu kültürlerini koruyup yaşatıyorlar.” dedi.

ESNAF ZİYARETLERDEN ÇOK MEMNUN

Vali Musa Çolak’ın ziyaretinden mutlu olduklarını belirten cadde esnafı, "Sayın valimizin esnafları ziyaret edip, sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı dinlemesi bizlere moral ve güç veriyor. Daha büyük yatırımlar yapmaya bizleri cesaretlendirmesi ve her türlü desteği sağlaması da ilimizin kalkınmasına büyük katkı yapacaktır. Sayın valimizin devlet yatırımlarını bizlere gelip anlatması ve bunlardan daha fazla faydalanmamız gerektiğini söylemesi, temsil ettiği makamın hakkının verdiğini gösteriyor." diyerek, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.