İnşaat Sektöründe 'yetki Belgeli Ustalık Belgesi' Kursları Başlıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü inşaat sektöründe mesleki eğitime yönelik `Yetki Belgeli Ustalık Belgesi` kursları düzenleyecek.

İnşaat Sektöründe 'yetki Belgeli Ustalık Belgesi' Kursları Başlıyor


BTSO ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında inşaat sektöründe mesleki eğitime yönelik işbirliği protokolü imzalandı . Söz konusu protokolle , “Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgesi Ustalar Hakkında Yönetmelik” gereği açılacak kurslar için ortak adım atılacak .

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır ile İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın imza koyduğu protokol törenine BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker , BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Tahir Yılmaz , M . Celal Eğretli ve Emin Nallar ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Mehmet Ekiz katıldı . Protokol , yapı ruhsatına tabi her türlü yapım , inşaat ve tesisat işlerinde çalışanların bu işlerde çalışabilmeleri için gerekli olan Yetki Belgeli Ustalık Belgesi`nin verilmesini sağlayacak kursları hayata geçirecek .


İnşaat sektöründe dünyada iş ve işçi güvenliğinin sermayenin önüne geçtiğini ve artık rekabetin bu unsurlar üzerinde şekillendiğini kaydeden BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır , " Dünyanın artık neresine giderseniz gidin , sadece inşaat sektörü için değil , hemen her sektörde , işçi sağlığı ve iş güvenliği çok büyük önem arzediyor . İş yapış biçimleri ve rekabet bu unsurlar üzerinde şekilleniyor . Bu protokolün , inşaat sektörü için eğitimli çalışanlarla daha güvenli hale geleceğine inanıyoruz . " dedi .


İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da şunları kaydetti : " Yeni çıkan yönetmelik gereği artık inşaatlarımızda belgesiz ustalar çalışamayacak . Yapılan bu protokol çerçevesinde ustalarımız Mesleki Eğitim ve Halk Eğitim Merkezlerinde belli bir eğitim alacaklar . Ustalarımızın yetki belgesi alarak hizmet vermesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum . Hem eğitim alacaklar hem de yaptıkları işi daha bilinçli yapacaklar . "

BTSO ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince yapı ruhsatına tabi her türlü yapım , inşaat ve tesisat işlerinde çalışanlara Mesleki Eğitim Merkezlerince 32-40 saatlik eğitimler verilecek . Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Yetki Belgeli Ustalık Belgesi almaya hak kazanacak .