Çanakkale 1915 Tır'ı İskenderun’da Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Hatay’ın İskenderun ilçesine gelen Çanakkale 1915 gezici TIR`ı ziyaretçi akınına uğruyor.

Türkiye’nin en büyük ikinci anıtı olan Atatürk Anıtı önüne gelen TIR`ın açılışını İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su , Belediye Başkanı Yusuf civelek , Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı ve İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan yaptı .


Protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlar da Çanakkale savaşını anlatan fotoğraf , askeri üniforma , mermi , silah , çeşitli resim ve haritalar ile Çanakkale’nin maketini gezme ve görme imkanı buldu .


Açılış öncesi konuşan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su , “Böylesi bir müzenin vatandaşlarımız tarafından gezilmesini rica ediyorum . Tarihimizi geçmişimizi iyi özümseyebilirsek , geleceğe daha çok güvenle bakabiliriz . Bu nedenle önemli bir hizmetin İskenderun’a getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi .

Müze sorumlusu Serdar Bandır ise “18 Mart 2010 itibari ile yola çıkan TIRımız 27 yıllık bir birikimin ürünüdür . 18 Mart 2015 yılında Çanakkale savaşının 100 . yıl dönümünde bu gezimiz tamamlanacak . Amacımız Çanakkale ruhunu canlı tutmak ve Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşlarımıza bu milli birlik ve beraberlik ruhunu anlatmaktır . Şu ana kadar 37 ile 200’den fazla ilçeye ulaştık . Bu gün İskenderun’dayız . ” dedi .

Çanakkale 1915 Gezici TIRının bir hafta süre ile İskenderunlular tarafından gezilebileceği belirtildi .