Bursa'da Dünyanın Yıldız Kayakçıları Çıkacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Dünyanın yıldız kayakçıları Bursa'dan çıkacak, milli kayakçıların sayısı her gün artacak' dedi.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından 7-15 yaş grubu çocuklara yönelik Uludağ'da düzenlenen kayak kampının ikinci dönemini tamamlayan 25 kayakçıya sertifikaları verildi.

Recep Altepe, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, küçük kayakçıların, gelecekte önemli başarılara imza atacaklarına inandığını söyledi.

Sağlıklı bir gelecek için çocuklara spor bilincinin verilmesi gerektiğini vurgulayan Altepe, ''Bursa, her geçen gün gelişiyor, spor tesislerimiz artıyor. Kayak sporunun da gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Kayak kampında geleceğin kayakçılarını yetiştiriyoruz. Dünyanın yıldız kayakçıları Bursa'dan çıkacak, milli kayakçıların sayısı her gün artacak'' diye konuştu.

Altepe, Uludağ'ın önemli bir kayak merkezi olduğunu, ancak çocukların kayak sporuna ilgisinin artırılması gerektiğini ifade etti.

Kampta keyifli vakit geçirdiklerini ve yeni dostluklar kurduklarını anlatan sporcuların aileleri ise çocuklarının kayakla tanışmasına imkan sağlayan Altepe'ye teşekkür etti.

Törene, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ile Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık da katıldı.

Kayak branşında 35 lisanslı sporcusu bulunan Büyükşehir Belediyespor Kulübü, kış boyunca 3 dönemde gerçekleştireceği kampla toplam 80 öğrenciye kayak eğitimi verecek .