Bbp’li Çayır, Mhp Grup Başkanvekili Vural’ı Ziyaret Etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve 12 Eylül Mağduru Ülkücüleri Komisyonu Başkanı Remzi Çayır, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural’ı ziyaret etti.



Basına kapılı gerçekleşen görüşme sonrası konuşan Remzi Çayır , 13 yıl içeride kaldığını ve işkence gördüklerini söyledi . İçeride işkence görenlerin tek hayalinin 12 Eylül ile hesaplaşmak olduğunu ifade eden Çayır , “Sonunda bu da oldu . 12 Eylül soruşturuluyor . Gerçi o karanlık günlerin acıları kolay kolay unutulmaz ama 12 Eylül`ün yargılanması bile onlara umut ışığı oldu . ” dedi .

12 Eylül Mağduru Ülkücüleri Komisyonu’nun talepleri ise şöyle :

1-Ülkemizde 1960 darbesi , 1982 darbesi , 27 Nisan e-muhtırası , 28 Şubat post modern darbe girişimini gerçekleştirenler herhangi bir affa ya da zaman aşımına uğramış olsalar dahi `insanlığa karşı bir insanlık suçu işledikleri` için `af ya da zaman aşımı kapsamına` giremezler bu yüzden kapsam dışında tutulmaları için ivedilikle TBMM`de bu konuda önlem alınmasını sağlayacak yasal düzenlemeler yapılması .


2-Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu zamana kadar geçen askeri darbe ile ülke yönetimini ele geçirenlerin mal varlıklarının araştırılması ve araştırma sonrası hayatta olanların mal varlıklarına tedbir konulması , hayatını kaybedenlerin varisçilerinin malvarlıklarına tedbir konulmasını sağlayacak TBMM’de yasal düzenlemeler yapılması .

3-12 Eylül döneminde vatandaşlıktan çıkartılan 70 bin kişinin tekrar Türk vatandaşlığına geçmelerini sağlayacak TBMM’de yasal düzenlemeler yapılması .


4-12 Eylül döneminde işten çıkartılan memur öğretmen işçi vs hayatta olan vatandaşlarımınızın mesleklerine iade edilmelerini ve kaybetmiş oldukları özlük haklarının , maaş kıdem ihbar tazminat haklarının iade edilmesi için TBMM’de yasal düzenlemeler yapılması .


5- Ülkemizde darbe girişiminde bulunan ve silah zoruyla millet iradesine el koyanların tüm kamu kurum ve kuruluşlar askeri tesisler ve kışlalar olmak üzere park bahçe ile bulvar cadde ve sokaklardan isimlerinin silinmesi için TBMM’de yasal düzenlemeler yapılması .