Yalova Belediyesi'nin Yeni Çalışma Sistemi Zaman ve Mekandan Bağımsız

Yalova Belediyesi personelinin yüzde 60`ını kademeli olarak evde çalıştırmayı hedefleyen Zaman ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetimi Sistemi (ZAMBAK) düzenlenen törenle hayata geçirildi.

Bilgisayarlarını Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Belediye Meclis üyelerinden alan belediye çalışanları ise çalışmak için soluğu kafelerde aldı.
Türkiye’de ve Avrupa’da kamu dairelerinde bir örneği daha bulunmayan ve bu anlamdaki öncü uygulama durumundaki Zambak sistemi Yalova Belediyesi’nde düzenlenen törenle hizmete girdi. Proje hakkında bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Bugünden itibaren ilk etapta 10 kişilik ekibimiz zaman bağımsız çalışmaya başlayacaklar. Evlerinde ya da başka mekanlarda çalışabilirler. Ancak bir süredir bu insanlar evlerine gidip rahat bir ortam da keyif yapacaklar gibi bir izlenim var. Bu sistemde çalışanları bir Bankamatik Memur gibi algılayanlar var. Bu doğru değil. Tam tersine bu personel otomasyona bağlı demektir. Bu personelin gün içerisinde ürettiği tüm hizmetin dakika bazında bilinebiliyor olması demektir. Bu da tam tersine sistematik bir kontrolün geldiği anlamına geliyor. Kişilerin inisiyatifinden ayrı olarak tamamen sistem içerisinde bir otokontrol gelmiş olacak. Kağıtsız kalemsiz, zamandan ve mekandan bağımsız bir kamu yönetim sistemidir. Bu sistemin kamu yönetimi anlamında Avrupa’da da, Türkiye’de de bir örneği yok." dedi.
Ardından Yalova Belediyesi’nin ZAMBAK Projesi kapsamında çalıştıracağı 10 kişilik ekibe bilgisayarları Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, ve Belediye Meclis üyelerince verildi. Bilgisayarlarını alan belediye memurları ise soluğu kafelerde aldılar. Burada hem kahvelerini yudumlayan hem de çalışmaya koyulan memurlar, böylece zamandan ve mekandan bağımsız ilk hizmetlerini üretmeye başladı.
ZAMBAK Projesi kapsamında belediyede çalışan 408 personelin kademeli olarak bu sisteme dahil edilmesi hedefleniyor.