Başbakan’ın 'bulun' Dediği Ak Partili Su Altı Kamerası İle Aranıyor

Kırşehir’de 2008 yılında ortadan kaybolan AK Partili belediye meclis üyesi Hasan Kırışık’ın bulunması için şehir dışı ve içindeki kuyular ile mağaralar araştırılıyor.

Kırışık`ı bulmak için su altı kameraları kullanılıyor.

Kırşehir`de, `Kavak ağaçlarına bakacağım.` diyerek iş yerinden ayrılan Hasan Kırışık`tan, 3 yıldır haber alınamıyor. Umutların tükendiği bir sırada Kırşehir Valiliği`nin talebi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, Kırışık`ı bulana 25 bin TL ödül verileceği duyurdu. Kırşehir`e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Hasan Kırışık`ın bulunması için talimat verdi. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip, operasyon yaparak içinde eski bir polis memurunun da bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı; ancak bugüne kadar Kırışık`ın izine rastlanmadı.
Hasan Kırışık, 20 Mart 2008 tarihinde saat 20.45 sıralarında kaybolmuştu. Kırışık`ın 40 AK 933 plakalı otomobili, Meytaş köprüsüne yakın bir yerde kapıları açık, sol ön cam yarı inik olarak bulunmuştu. Geçtiğimiz günlerde Kırşehir Emniyet Müdürü Metin Aşık, bir basın toplantısı düzenlemiş ve Kırışık’ın bulunması için önemli çalışmalar yaptığını duyurmuştu.

Kırışık’ın bulunması için yeni ekip kuruldu. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı`yla ortaklaşa çalışan ekipler, şehir merkezinde ve civarında bulunan mağaraları ve kuyuları araştırıyor. Ekipler, itfaiye, jandarma ve köpeklerin desteği ile dere, mağara, su kuyuları, çöplük ve foseptiklerde ceset arıyor. Su altı kameralarıyla araştırılan kuyulardan şu ana kadar bir sonuç elde edilemedi.

Olayla ilgili olarak bugüne kadar 9`u şüpheli, 93`ü bilgi sahibi olmak üzere toplam 102 kişinin ifadesi alındı.