Maliki: Arap Ülkeleri Arap Zirvesine Üst Düzeyde Katılacakbağdat

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, tüm Arap ülkelerinin Bağdat`ta yapılacak Arap zirvesine en üst düzeyde katılacağını bildirdi.

  Irak Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada , Maliki ' nin " Bazı Arap ülkelerinin , zirvenin Bağdat ' ta yapılmasına karşı olduğu yönündeki sözler asılsızdır . Tüm Arap ülkeleri , Arap zirvesinin Bağdat ' ta yapılmasını olumlu karşıladı . Arap ülkeleri zirveye en üst düzeyde katılmaya hazır " sözlerine yer verildi .

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Ahmed Bin Helli de bugün yaptığı açıklamada , Arap Birliği ' nin Arap zirvesinin Bağdat ' ta yapılması konusunda ısrarlı olduğunu , Arap Birliği ' nden bir heyetin zirve öncesi hazırlıkları için yarın Bağdat ' a gitmesinin bunun kanıtı olduğunu belirtti .

Bin Helli , bölgedeki sürecin Arap zirvesinin kararlaştırılan zamanda ve Bağdat ' ta yapılmasını gerektirdiğini ve zirvenin zamanında yapılması için Irak yönetimi ile Arap Birliği ' nin kararlı olduğunu söyledi .

Bağdat ' a yarın gelmesi beklenen Bin Helli başkanlığındaki Arap Birliği heyetinin , Arap zirvesi öncesi hazırlık çalışmaları çerçevesinde Irak Başbakanı Nuri El Maliki , Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve çok sayıda Iraklı yetkiliyle görüşeceği kaydedildi .

Bağdat ' ta Mart 2011 ' de yapılması gereken Arap zirvesi , Arap ülkelerinde başlayan devrim hareketleri sebebiyle Mayıs 2011 ' e ertelenmiş , Arap ülkelerindeki olayların büyümesi üzerine zirve tekrar Mart 2012 ' ye ertelenmişti .
Kaynak: AA