Teniste Tek Kadınlarda Yeni Şampiyon Azarenkaankara

Sezonun ilk Grand Slam organizasyonu olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası`nın finalinde Rus Maria Sharapova`yı 2-0 yenen Belaruslu Victoria Azarenka, şampiyon oldu.

  Rod Laver Arena ' da oynanan ve 1 saat 22 dakika süren maçta 22 yaşındaki Azarenka , rakibini 6-3 ve 6-0 setlerle mağlup etti ve böylece kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazandı .

Bu başarısıyla dünya sıralamasının zirvesini Danimarkalı Caroline Wozniacki ' den devralan Azarenka , tek kadınlarda şampiyona verilen 2 , 3 milyon Avustralya dolarının da sahibi oldu .

-Azarenka , şampiyonluğu hak ettiğini kanıtladı-Kariyerinin ilk Grand Slam finalini oynayan Azarenka , maça oldukça heyecanlı başladı ve iki kez çift hata yaptığı ilk oyunda rakibinin servis kırmasını engelleyemedi . Azarenka , rakibine verdiği bu avantajı 4 ' üncü oyunda durumu 2-2 ' ye getirerek geri aldı .

Belaruslu tenisçi , yavaş yavaş ağırlığını koyduğu setin 8 ' inci oyununda rakibinin servisini bir kez daha kırdı ve 5-3 öne geçti . Rakibinin aynı şekilde cevap vermesine izin vermeyen Victoria Azarenka , kendi servis oyununu kazanarak durumu 6-3 ' e getirdi ve setlerde 1-0 öne geçti .

Azarenka , ikinci sete de hızlı başladı ve henüz ilk oyunda rakibinin servisini kırarak kendisine avantaj sağladı . Servis kullandığı ikinci oyunda rakibinin bu avantajı geri almasına izin vermeyen Belaruslu tenisçi , 3 ' üncü oyunda da servis kırdı ve durumu 3-0 ' a getirerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı . Maçın geri kalan kısmında da üstünlüğünü sürdüren ve oyunuyla şampiyonluğu hak ettiğini kanıtlayan Azarenka , 36 dakika süren bu seti 6-0 kazanarak , kariyerinin en büyük başarısına imza atmış oldu .
Kaynak: AA