İçişleri Bakanı Şahin: Ricciardone'nin Sözleri Kendi Görüşüdür

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin açıklamalarına ilişkin “Kendi görüşüdür.

İçişleri Bakanı Şahin: Ricciardone'nin Sözleri Kendi Görüşüdür
  Yani Uludere ile ilgili değil genel olarak söylenen bir husustur . ” dedi .


Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Yalova’ya gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin , valilik ve emniyet müdürlüğünü ziyaret etti . Ziyaretlerinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şahin , ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin sözlerinin hatırlatılması üzerine , “Kendi görüşüdür . Yani Uludere ile ilgili değil genel olarak söylenen bir husustur . Hayatın her zaman , her alanında hata olabilir . Dediği odur . Yani genel bir şeyi söylemiştir , benim okuduğum kadarıyla . ” açıklamasını yaptı .


Bakan Şahin , CHP’li belediyelere yapılan soruşturmalara ilişkin gelen eleştirilere de cevap verdi . Şahin , “Şimdi CHP’li arkadaşlar doğal olarak belediyelerini daha yakından takip ediyorlar . AK Partili belediyelerde de en az o kadar soruşturma var , inceleme var . Ama herkes kendi yakınını takip ediyor . Biz iktidar olarak bunun şikâyetini de yapamıyoruz . Çünkü kendimiz soruşturuyoruz belediyelerimizi . ” diye konuştu .


Şahin , bir başka soru üzerine de yeni emniyet müdürlüğü binalarının engellilere uygun olarak yapılacağını , eski binalar üzerinde de buna uygun çalışmaların sürdüğünü kaydetti .


Yalova’da ilk olarak valiliği ziyaret eden Bakan Şahin’i Vali Esengül Civelek , Belediye Başkanı Yakup Koçal ve çok sayıda il protokolü karşıladı . Vali Civelek , Bakan Şahin’e ziyaretin anısına gümüş bir vazo hediye etti . Şahin , daha sonra da Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız ile bir süre görüşerek anı defterini imzaladı .

Emniyet Müdürlüğü’nün ardından Yalı Caddesi’ndeki esnafı ziyaret eden Bakan Şahin , bir börekçide bir süre dinlenerek börek yedi .