‘önce Çocuk Hakları’ Projesinin Sonuçları Değerlendirildi

Aksaray Eğitimciler Derneği tarafından hazırlanan Önce Çocuk Hakları (Fırst Children Rıghts) projesinin resmi kapanışı Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı.

  Projeye destek olan öğrencilerin velilerine sertifikaların verildiği programda yapılan çalışmalar ve elde edilen sonuçlar paylaşıldı .

Toplantıda bir konuşma yapan Medya Komisyonu sorumlusu Şaban Kılıç , günümüzde en fazla ezilenlerin çocuklar ve kadınlar olduğunu , duyarlı bir dernek olarak böyle bir projeyle toplumun kanayan yarasına dikkat çekmek ve iyi bir iş bölümü ile çocuk hakları konusunda toplumda belli bir bilinç oluşturmayı hedeflediklerini söyledi .

Kayserispor- Beşiktaş maçında sporla ilgili etkinliklerini uygulayacaklarını belirten Kılıç : “Faaliyetlerimizin son etkinliğini Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda gerçekleştireceğiz . 30 Ocak Pazartesi günü oynanacak Kayserispor- Beşiktaş maçında , “Ben çocuğum . Benim olduğum yerde küfür olmasın . ” şeklinde hazırlattığımız branda seremoni sırasında Sarı Kırmızılı oyuncuların elinde olacak . Çocuklarımızı stadyumlarda küfür ve argo kelimelerden korumak amacıyla düşündüğümüz bu etkinlik maalesef Atatürk Stadyumu’nda oynanan 68 Yeni Aksarayspor – Zara Belediyespor maçında tam olarak istediğimiz sonuçları vermedi . Spor müsabakalarında küfürden medet uman çevreler tarafından alınan mağlubiyetin sebebi olarak gösterilen AB projesi faaliyetimizin Kayserispor tarafından ilgiyle kabul edilmesini kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum . Bu vesile ile Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen etkinlikte bizlere destek olan Aksaray İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Arısoy’a proje ekibi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz . ” şeklinde konuştu .


Dernek Başkanı Menderes Akdere ise konuşmasında proje ile ilgili yapılan çalışmaların genel bir değerlendirmesini yaptı . Medya komisyonu sözcüsü Büşra Sert’in yaptığı konuşma ise davetliler tarafından beğeni topladı . “Büyüklerimiz lütfen karar versinler bizler büyük müyüz yoksa küçük mü? Çünkü duruma göre kimi zaman büyük olarak değerlendirilirken kimi zaman ise henüz küçüksünüz havası estiriliyor . ” şeklinde serzenişte bulunan Büşra’nın konuşmaları davetliler tarafından tebessümle karşılık buldu .

Toplantıya Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Teftiş Kurulu Başkanı Servet Şahin , yardımcısı Metin Yaşkeçeli , İl Denetmenleri İlhami Sarıçam ve Yücel Yüksel , Eğitimciler Derneği Başkanı Menderes Akdere , proje sorumlusu Yakup Pektaş , projenin Kutu Komisyonu Sorumlusu Mahmut Bayraktar , Eğitim Komisyonu sorumluları Şaban Önge ile Nuh Er ve Medya Komisyonu üyesi öğrenciler ve veliler ile çok sayıda eğitimci katıldı .