Gümüşhane’nin Nüfusu Yüzde 2 Artı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2011 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ANKS) sonuçlarına göre Gümüşhane’nin nüfusu bir önceki yıla göre yüzde 2 oranında artarak 132 bin 374 oldu.

Gümüşhane’nin Nüfusu Yüzde 2 Artı
  Kurumun web sitesinde bugün yayınlanan verilere göre 2010 yılında 129 bin 618 olan Gümüşhane nüfusu 2011 yılında 132 bin 374 olarak belirlendi . Bir önceki yıla göre erkek nüfusu yüzde 3 , kadın nüfusu ise yüzde 1 oranında artı . Açıklanan verilere göre bir önceki yıla göre ilçeler bazında Merkez ilçe ve Kelkit ilçesinin nüfusu artarken , Köse , Kürtün , Şiran ve Torul ilçelerinde nüfuslarda düşüş yaşandı .

İlçe belediyeleri arasında ise Gümüşhane Belediyesi 28 bin 620 olan nüfusunu 31 bin 11’e çıkararak yüzde 8 , Kelkit Belediyesi ise 13 bin 784 olan nüfusunu 15 bin 3’e çıkarak yüzde 9’luk artış sağlarken , Köse yüzde 7 , Kürtün yüzde 0 , Şiran yüzde 5 , Torul yüzde 1 nüfus kaybetti .

Belde Belediyeleri arasında ise en fazla nüfus artışı yüzde 30 ile Kelkit ilçesine bağlı Öbektaş beldesinde gerçekleşirken , en fazla kayıp ise yine Kelkit ilçesine bağlı Kaş Beldesinde yüzde 20 ile gerçekleşti .

Toplamda 321 köyü bulunan Gümüşhane’nin köy nüfusu ise yüzde 2 , 42 oranında düşerek 43 bin 404 oldu . Köyler arasında en fazla artış Kelkit ilçesine bağlı Uzunkol köyünde yüzde 753 , 85`lik oranla gerçekleşirken , en fazla nüfusu düşen köy ise Şiran ilçesine bağlı Akyayla köyünde yüzde 36 , 47 ile gerçekleşti .
Kaynak: İHA