Fenerbahçe'nin Prensipte Anlaştığı Senegali Futbolcu Sow:

``Fenerbahçe taraftarının önüne çıkacağım günü dört gözlebekliyorum``-Fenerbahçe futbol takımı idari menajeri Çetinkaya:-``Fenerbahçe`ye herkesin özlediği, önemli golcütransferini gerçekleştirdiğimize inanıyorum``İSTANBUL - 27.

  01 . 2012 - Fenerbahçe Kulübü`nün prensipte anlaştığı ve sözleşme imzalamak üzere özel uçakla İstanbul`a getirdiği Senegalli futbolcu Moussa Sow , birçok transfer teklifi aldığını , ancak sarı-lacivertli yönetimin kendisini ikna ettiğini söyledi .

Sow , Sabiha Gökçen Havalimanı`nda FB TV`ye yaptığı açıklamada , yolculuğun inişe kadar iyi geçtiğini belirterek , ``Bayağı bir sarsıntı geçirdik , ama sıkıntısız indik . Şu anda çok mutluyum . Gelir gelmez de taraftarların burada olduğunu görmek , benim adıma mutluluk verici`` dedi .

Birçok kulüpten teklif almasına rağmen neden Fenerbahçe`yi seçtiği şeklindeki bir soru üzerine Senegalli oyuncu , ``Tabii ki çok fazla teklifler geldi . Ancak benim gönlümde yatan , istediğim kulüp Fenerbahçe`ydi . Çünkü Fenerbahçe yönetimi çok ısrarlı bir şekilde beni ikna etti . Fenerbahçe ve taraftar için elimden gelenin fazlasıyla yapıp , herkesi mutlu etmek istiyorum`` diye konuştu .

-``Taraftarın önüne çıkacağım günü dört gözle bekliyorum``-Fransa`da doğduğu mahallede Türk arkadaşlarıyla birlikte büyüdüğünü anlatan Sow , ``Onlar Türkiye`nin ne kadar güzel olduğundan bahsederlerdi . Senegal Milli Takımı`ndan arkadaşlarım Dia ve Niang da Fenerbahçe ve Türkiye için çok güzel şeyler söyledi . Bütün bunlar beni etkiledi`` ifadelerini kullandı .

Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü , coşkusunu çok duyduğunu kaydeden Senegalli oyuncu , şöyle konuştu : ``Gelir gelmez de burada taraftarları görmek beni çok duygulandırıyor . Fenerbahçe`nin stadındaki taraftarının yarattığı atmosferi duyuyordum . Fenerbahçe taraftarının önüne çıkacağım günü dört gözle bekliyorum . İmzayı atmak , formayı giyip stada çıkmak , büyük derbilerde yer almak ve Fenerbahçe için savaşmak . . . Hepsini sabırsızlıkla bekliyorum . ``Sow , Fenerbahçe`nin ligin 25 . haftasında Beşiktaş ile yapacağı derbi maçla ilgili soru üzerine de ``Dia ve Niang yakın arkadaşım olduğu için hem onları , hem de Türkiye Ligi`ni takip ettim . Dia ile dün konuştuk . Beşiktaş maçının çok önemli olduğundan bahsetti . Umarım şans bulurum`` dedi .

Bu arada , Fenerbahçe`nin Senegalli oyuncusu Issiar Dia , milli takımdan arkadaşı Sow`un transferiyle ilgili FB TV`ye yaptığı açıklamada , ``Sow , bize şampiyonluk yolunda çok önemli katkı sağlayacak . Fenerbahçe`yi tercih etmesi çok önemli`` dedi .

-Çetinkaya : ``Herkesin özlediği önemli bir golcü``-Sabiha Gökçen Havalimanı`nda Sow`u karşılaşan Fenerbahçe futbol takım idari menajeri Hasan Çetinkaya ise Senegalli oyuncunun sarı-lacivertli takım için herkesin özlediği bir forvet olduğunu söyledi .

Çetinkaya , Sow`un transferinin Fenerbahçe için çok önemli bir proje olduğunu belirterek , şunları söyledi : ``Aylardır yönetim kurulumuz ve Sayın Başkanımızın da talimatıyla bu konu üzerinde titizlikle çalıştık . Hedefimiz , teknik direktörümüz Aykut Kocaman`ın planları doğrultusunda Fenerbahçe`ye uzun yıllar hizmet edecek , asla tartışılmayacak bir forvet bulmaktı . Sow`un buna uyduğunu düşünüyoruz . Fenerbahçe`ye herkesin özlediği , önemli golcü transferini gerçekleştirdiğimize inanıyorum . ``Sow`un yarın sabah sağlık kontrolünden geçeceğini kaydeden Çetinkaya , ``Sağlık kontrolünün ardından kulüpte kendisi ve menajeriyle gerekli konuşmalar olacak . Ondan sonra da Afrika Uluslar Kupası için Senegal Milli Takımı`na gidecek`` dedi .

Öte yandan , Sabiha Gökçen Havalimanı`nda Sow`un boynuna takılan sarı-lacivertli atkıda , tutuklu bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım`ın ismi ve resmi yer aldı .

( CAY-KAF )
Kaynak: AA