4 kişilik ailenin açlık sınırı 958 lira

TÜRK-İŞ, ocak ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırını 958 lira 89 kuruş, yoksulluk sınırını da 3 bin 123 lira 41 kuruş olarak hesapladı.

4 kişilik ailenin açlık sınırı 958 lira
  TÜRK-İŞ ' ten yapılan yazılı açıklamada , konfederasyon tarafından çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak amacıyla her ay düzenli olarak yapılan ' ' açlık ve yoksulluk sınırı araştırması ' ' yapıldığı belirtildi .

Açıklamada , önceki yılın aynı döneminde açlık sınırının 870 lira 37 kuruş ve yoksulluk sınırının 2 bin 835 lira 8 kuruş olarak hesaplandığı anımsatıldı . Fiyat artışları nedeniyle son bir yılda sadece mutfağa gelen ek yük miktarının 89 lira olarak hesaplandığı , ailenin yaşama maliyetinin bir önceki yıla göre 288 lira arttığı belirtildi .

Açıklamada , şunlar kaydedildi :

' ' Araştırma sonuçlarına göre , 4 kişilik bir ailenin sağlıklı , dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı ( açlık sınırı ) 958 lira 89 kuruş ; gıda harcaması ile birlikte giyim , konut ( kira , elektrik , su , yakıt ) , ulaşım , eğitim , sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı ( yoksulluk sınırı ) ise 3 bin 123 lira 41 kuruş oldu . Mutfak enflasyonunda aylık artış yüzde 1 , 97 oranında gerçekleşirken , bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı yüzde 10 , 17 olarak hesaplandı . ' '