Yüz Nakli Sonrası Riskli Sürenin Yarısı Doldu, Uğur İlk Kez Çay ve Çorba İçti

Türkiye’nin ilk yüz naklinde en riskli dönem kabul edilen 10 günlük sürenin yarısı geride kaldı.

  Uğur Acar ( 19 ) , nakilden 5 gün sonra ilk kez çay ve çorba içti .


Türkiye’nin ilk yüz naklinde 5 gün geride kaldı . Operasyonu gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof . Dr . Ömer Özkan’ın ‘en riskli dönem’ olarak tarif ettiği 10 günlük sürenin yarısında , yüz nakli yapılan Uğur Acar ilk gıdasını akşam aldı . Uğur Acar’a diyet menüsü olan kulaklı çorbası verildi . Acar’a bu sabah da kendi isteği doğrultusunda soğuk çay ikram edildi .


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın , Prof . Dr . Ömer Özkan’ı ziyaret etti . Akaydın`ın ziyaretinin ardından gazetecilerin sorusu üzerine hem yüz nakli yapılan Uğur Acar’ın hem de çift kol nakledilen Atilla Kavdır’ın sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi .




AKAYDIN : BİRLİKTE AMELİYATA GİRDİK

Bu arada Ömer Özkan ve ekibini kutlamak için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ni ziyaret eden Mustafa Akaydın , Ömer Özkan’ın Türkiye’nin en yetenekli cerrahı olduğunu söyledi . Ömer Özkan’ın başarısının üzerine yenilerini ekleyeceğine inandığını ifade eden Akaydın , birlikte meme kanseri ameliyatlarına girdikleri bilgisini vererek , " Aynı seansta ben memeyi alırken o da hastanın kendi dokusundan yeni meme takıyordu . Onda da çok başarılı bir cerrahtı . En büyük korkum Ömer hocanın Antalya’dan transfer olmasıydı . Ömer hoca gibilerin sayısı artmalı ve kaptırmamalıyız . " diye konuştu .