Bursa'daki Zimmet ve Görevi Kötüye Kullanma Davası

görüntülü)BURSA - 26.

  01 . 2012 - Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen mali soruşturmanın ardından , ``Zimmet , görevi kötüye kullanmak , resmi belgede sahtecilik , soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek , örgüt kurmak , suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak`` iddialarıyla haklarında dava açılan kulüp başkanı İbrahim Yazıcı`nın da aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılandığı davanın müştekisi Recep Günay , Bursa Adliyesindeki duruşma çıkışı açıklamalarda bulundu .

Bursaspor`un eski başkanlarından olan Recep Günay , adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada , duruşmada , Dernekler Kanunu uyarınca İbrahim Yazıcı başkanlığındaki yönetimin geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını talep ettiklerini söyledi .

Günay , Dernekler Kanunu`nda ``Dernek başkanı yargılama sırasında bir suç unsuruna rastlandığında mahkemece görevden alınır` hükmünün bulunduğunu belirterek , ``Biz de Bursaspor için bu maddenin uygulanmasını istiyoruz . Şimdi hem mağdur eden Bursaspor Başkanı , hem mağdur olan Bursaspor Kulübünün Başkanı İbrahim Yazıcı . İbrahim Yazıcı çıkıp Bursaspor`u nasıl temsil edecek? `Ben mağdur ettim` deme şansı var mı?` 2009 yılındaki bilançoda Bursaspor`a ait olan bazı paralar gösterilmedi . İçişleri Bakanlığına yapılan şikayet neticesinde bunları bulmuşlar ve Bursaspor`a ceza uygulamışlar . Şu anda da müfettişler bunu takip ediyorlar . Bursaspor`un paralarını , Bursaspor`un kasasında olmadığını belgelemişler`` diye konuştu .

Günay , Bursaspor`da ait 6 bin 356 adet kombine bilet satıldığını ve elde edilen gelirin kulübün kasasına girmediğini öne sürerek , şöyle devam etti : ``Elde edilen gelirin Bursaspor`un kasasına girmediğinden kulübe ceza da kesmişler . Bursaspor yetkilileri de `Bu paraları aldık ama fatura kesemedik` demiş . Kombinenin kendisi zaten faturadır ve bu bir gelirdir . Sen Bursaspor`un gelirlerini kulübe değil de kendi kasana koyarsan , ben de gelip bunları ortaya çıkarırsam neden ben kötü adam oluyorum? `Yapmadık` diyen var mı? `Olmadı` diyen var mı? Federasyon para yolluyor , ortada para yok . Bilet satıyorsun bu para da yok . Bursaspor kasasında yok , daha ne suç işlenmesi lazım ki bunların görevden alınması için . `` ( CM-DAT-KAK )
Kaynak: AA