Al-fuheyd: 'otel, Ticari İlişkilerimize Büyük Katkı Sağlayacak'

Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr.

Al-fuheyd: 'otel, Ticari İlişkilerimize Büyük Katkı Sağlayacak'
  Bandar Bin Fahd Al-Fuheyd , ailesiyle birlikte Kızılpınar`daki My Tuana Tuz Otel`i ziyaret etti .

Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr . Bandar Bin Fahd Al-Fuheyd ile ailesi , My Tuana Tuz Otel`in yatırımcısı Mehmet Yücel tarafından ağırlandı

Mehmet Yücel , otelin 1 Şubat Çarşamba günü açılışını planladıklarını söyleyerek , ``Otelin bazı eksikleri kaldı ama bunlar birkaç günde giderilebilecek eksikler . Şu anda mevcut olan eksiklerin tamamlanması için çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor " diye konuştu .

Otelin kendi alanında Dünya`da eşine az rastlanır bir tür olduğunu dile getiren Dr . Bandar Bin Fahd Al-Fuheyd , " My Tuana markası ile hayata geçirilen bu eşsiz oteli kiralayarak Türkiye ile olan ticari ilişkilerimize büyük katkı sağladığımızı düşünüyorum . Bu otele yaptığımız yatırım hem Türkiye ile olan ticari ilişkilerimize katkı sağlayacak hem de otelin bulunduğu bölgenin gelişmesi açısından yararlı olacaktır . Arap Birliği olarak Türkiye ile olan ticaret hacmimizi 400 milyar dolara çıkarmayıhedefliyoruz " dedi .

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Bursa Valisi Şahabettin Harput ile yapmış olduğu toplantı için Türkiye`ye geldiğini ifade eden Al-Fuheyd şöyle devam etti : " İstanbul ve Bursa Valisi ile yapmış olduğum toplantı sonrası Tekirdağ`ı ailemle birlikte tekrar ziyaret etmek istedim . Arap Birliği Turizm Teşkilatı olarak Türkiye`yi ve Türkiye`deki sağlık Turizmini yakından takip ediyoruz . Tekirdağ`da kiralamış olduğumuz My Tuana Tuz Otel kendine has bir yapıya sahip . Bu otelde uygulanan sistemi Arap ülkelerinde de uygulamak istiyoruz . Ayrıca kiralamış olduğumuz bu tesis ikili ilişkiler açısından ilk anlaşma konumunda olduğu için bizim için çok fazla önem arz ediyor . " Arap Birliği Turizm Teşkilatı Bursa`da Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak bir toplantı yapacaklarını söyleyen Al-Fuheyd , " Bursa`da Arap Birliği Ülkelerinin Devlet Başkanları , Turizm Bakanları , Bakanları ve İş Adamlarının katılacağı büyük bir toplantı düzenleyeceğiz . Toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayip Erdoğan Başkanlık edecek . Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapılacağı bu toplantı ikili ilişkiler için de ön ayak olacak . Ayrıca bu toplantıda Arap İslam Bankası ile yapılacakçalışmalar ve Türkiye`ye yatırım yapmak amacı ile gelen Arap İşadamlarına ne gibi güvencelerin verileceği de konuşulacak " ifadelerini kullandı .

Yabancı Yatırımcıları Destekleme Ofisi`nde de toplantı yaptıklarını dile getiren Dr . Bandar Bin Fahd Al-Fuheyd , " Yapılan toplantıda Türkiye`nin bize yapacağımız yatırımlarda ne gibi güvenceler ve teşvikler verebileceğini konuştuk . Bu konular Bursa`da düzenlenecek olan toplantıda daha da netlik kazanacak . Bu vesileyle de Türkiye ile ortak olarak yapacak olduğumuz yatırımlar için anlaşmalara da başlamış olduk . Yapılan toplantıda ayrıca yine Türkiye ile ortak olarak Turizm Fuarı yapma kararı aldık . İnşallahilerleyen zamanlarda bu projeyi hayata geçireceğiz . " şeklinde konuştu .

Dr . Bandar Bin Fahd Al-Fuheyd , Türkiye`nin her alanda büyük kazanımlara sahip olduğunu ve özellikle turizm alanında çok büyük tecrübeleri olduğunu ifade ederek ; şöyle devam etti : " Türkiye`nin sahip olduğu bu kazanımlardan Arap Birliği ülkeleri olarak faydalanmak istiyoruz . Globalleşen Dünyada eğitim çok önemli hale geldi . Bunun için de Türkiye karşılıklı eğitim işbirliği projesi düşünüyoruz . Eğer bu projemize Türkiye`de sıcak bakarsa Arap Birliği ülkelerindeki vatandaşlarımızı Türkiye`ye getirerek eğitmek ve Türkiye`nin tecrübelerinden faydalanmasını sağlamak istiyoruz . " Türkiye ile bağlarının hem dini açıdan hem de tarihi açıdan çok eskiye dayandığını ifade eden Al-Fuheyd , " Bu tarihi ve dini bağlılığımızdan ötürü iki tarafa da bir takım görevler düşüyor . Halklar arasında asırlardır devam eden barış ortamını devam ettirmek ve daha da iyi duruma getirmek için hem ticari hem de kültürel anlamda projeler üretmemiz gerek . Arap ülkeleri olarak Türkiye`nin yeri bizim için her zaman çok özel olmuştur . Turizm anlamında da zaten Dünya çapında olan Türkiye`nin hem bubirikimlerinden faydalanmak istiyoruz hem de asırlardır mevcut olan gönül bağımızı daha da güçlendirmek istiyoruz " ifadelerini kullandı .

My Tuana Tuz Otel`in kiralanmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın kendilerine çok yardımcı olduğunu dile getiren Al-Fuheyd , " Recep Tayyip Erdoğan Arap Birliği Ülkelerinde çok sevilen ve saygı duyulan bir siyasetçi . Yapmış olduğumuz yatırımlarda bize verdiği desteklerden ötürü kendisine çok teşekkür ediyorum . Ayrıca Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`na , Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`a , Tekirdağ Valisi Zübeyr Kemelek`e , İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu`ya ve Bursa Valisi ŞahabettinHarput`a da teşekkürlerimi sunuyorum " dedi

Gün boyunca ailesi ve çocukları ile birlikte My Tuana Tuz Otel`de kalan Al-Fuheyd , akşam saatlerinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi`nde fabrika ziyaretinde de bulundu . Dr . Bandar Bin Fahd Al-Fuheyd ardından da Çerkezköy`de ayrıldı

Kaynak: İHA