Türkiye Mısır'daki Seçimlerinin Sonuçlarının Açıklanmasından Memnun

Türkiye, Mısır’da 28 Kasım 2011-11 Ocak 2012 tarihleri arasında üç aşamada gerçekleştirilen Halk Meclisi seçimlerinin resmi sonuçlarının açıklanmasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Türkiye Mısır'daki Seçimlerinin Sonuçlarının Açıklanmasından Memnun
 

Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada , Mısır’da 28 Kasım 2011-11 Ocak 2012 tarihleri arasında üç aşamada gerçekleştirilen Halk Meclisi seçimlerinin resmi sonuçlarının açıklanmasını memnuniyetle karşılandığı belirtilerek , " Mısır’ın 25 Ocak Tahrir Devrimi’nin yıldönümünü kutlamaya hazırlandığı bir dönemde açıklanan bu sonuçların dost ve kardeş Mısır halkına hayırlı olmasını temenni ediyor , 23 Ocak günü ilk oturumunu yapan Halk Meclisi’ne çalışmalarında başarılar diliyoruz .


Halk Meclisi seçimlerinin barışçıl bir ortamda gerçekleştirilmesiyle Mısır’ın demokratik dönüşüm sürecinde önemli bir aşama geride kalmıştır . Bundan sonraki dönemde Şura Konseyi seçimlerinin yapılması , yeni Anayasa’nın hazırlanması ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin düzenlenmesi öngörülmektedir . Mısır’ın geleceğini belirleyecek bu sürecin demokratik meşruiyet , ulusal birlik ve uzlaşı anlayışı temelinde tamamlanması en samimi temennimizdir .

Mısırlı kardeşlerimizin bu hassas ve zorlu değişim sürecini başarıyla neticelendirip , daha da güçlenerek çıkacaklarına ; toplumsal yelpazede yer alan tüm unsurların temel hak ve özgürlüklerine saygı ve anayasal demokrasi esasına dayanan yeni bir toplumsal sözleşme ortaya koyacaklarına olan inancımız tamdır . Uluslararası toplumun , başta sosyo-ekonomik alanda olmak üzere , bu süreçte Mısır’a gerekli her türlü desteği sağlaması elzemdir . " denildi .

Açıklamada Türkiye`nin Mısır’ın tüm Ortadoğu bölgesinin geleceği bakımından önem taşıyan demokratik değişim ve dönüşüm sürecini desteklemeye devam edeceği de kaydedildi .