Terör Örgütü Kck Anayasa Komisyonu Kurmuş

Terör örgütü KCK ana davasının öğleden sonraki bölümünde, tutuklu sanık Muharrem Erbey ile ilgili delillerin okunmasına devam edildi.

  Mahkeme heyeti , dosyadaki delillerden Erbey’in e-maillerini okuyarak , sanığın KCK talimatıyla Demokratik Toplum Kongresi ( DTK ) bünyesinde kurulan anayasa komisyonuna öncülük ettiğini belirtti .

Komisyonun terör örgütü KCK ana iddianamesinde yer alan Öcalan’ın dört ayaklı paradigmasından biri olan Demokratik Toplum Kongresi bünyesinde kurulduğunu belirten mahkeme , komisyonda alternatif bir anayasanın yapıldığını belirtti . Mahkeme heyeti , sanığın e-maillerinden komisyona şu isimlerin katıldığının anlaşıldığını söyledi : " Aysel Tuğluk , Ahmet Türk , Mehmet Emin Aktar , Vahap Coşkun , Sezgin Tanrıkulu , Galip Ensarioğlu . "

Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz , sanıkla ilgili gizli tanık Mercek`in beyanlarını okudu . Mercek’in beyanlarında , sanık Erbey’in köyleri boşaltılan ve yakılan vatandaşların Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Kanunu kapsamında müracaat ederek , bu paraların büyük bir kısmını terör örgütü KCK Türkiye Meclisi’ne aktardığını söylediği belirtildi . Gizli tanık Mercek , Erbey için şu beyanlarda bulundu :

" İHD Diyarbakır Şube Başkanıdır . Kadrodur , örgütçüdür . KCK/TM bürosuna sürekli geliyor . Taban kitleyi heyecanlandırmak için yerel , ulusal ve örgüt güdümlü çalışan Roj Tv`ye katılır . Asker ve polis üzerinde baskı oluşturur . Cezaevinden aldığı bilgilerle ilgili kuryelik yapar . Türkiye`de yargılanan şahısların davalarını AİHM`ye taşıyarak , kazandığı paranın büyük bir kısmını örgüte verir . 90`lı yıllarda köy boşaltmaları ile ilgili davalardan edinilen paraların bir kısmını örgüte aktarır . Avukatlar Fethi Gümüş , Cebbar Leygara , Mesut Beştaş , Meral Danış Beştaş`ın aralarında bulunduğu bazı avukatlar , TMK mağduru çocuk davalarını AİHM`e taşıyarak buradan kazanılan paraların büyük bir bölümünü örgüte verir . "

Söz alan sanık avuklarından Feride Laçin , müvekkilinin Mercek kod isimli tanığın beyanlarının yalan olduğunu savundu . " Mercek , yalancıdır ama yüzü kara bir yalancıdır . " diyerek tepki gösterdi .



AMERİKALI AJAN TERÖR ÖRGÜTÜ KCK’YA ÇALIŞMIŞ

Ayrıca , Diyarbakır’da iki yıl önce gözaltına alınan ve ajan olduğu ortaya çıkan Amerikalı Jake Richard Hess’in , İHD Diyarbakır Şubesi`nde tercüman olarak çalıştığı ve Erbey’in dış ülkelerle ilgili maillerini tercüme ettiği belirtildi . Hess’in , bölge illeri ile ilgili bilgi topladığı ve bunu ABD’nin bir çok kurumuna gönderdiği belirtildi .

Erbey ise Kürtçe yaptığı savunmada , Jack`in öğrenci olduğunu , Türkiye`de İngilizce öğretmenliği , Amerika`da ise doktora yaptığını söyledi .

İki yıl önce oturma izni olmadığı için sınır dışı edilen Hess’in , KCK yöneticisi Remzi Kartal ile Ahmet Gulabi Dere ile işbirliği içinde çalıştığı tespit edilmişti .