Sağlık Bakanlığı Ambulansta Ölen Çocuk İçin Soruşturma Başlattı

Sağlık Bakanlığı, oda olmadığı iddiasıyla hastaneye kabul edilmediği için ambulansta can verdiği öne sürülen çocukla ilgili soruşturma başlattı.

Sağlık Bakanlığı Ambulansta Ölen Çocuk İçin Soruşturma Başlattı
 

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği`nden yapılan yazılı açıklamada , " Medyamızda “Oda yok` diye hastaneye kabul edilmeyen çocuk ambulansta can verdi” başlığıyla yer alan haberlerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür :

23 Ocak 2012 saat 13 . 50 civarında İdil Devlet Hastanesi çocuk polikliniğine getirilen Muhammed Erşek isimli çocuğumuza menenjit ön tanısı konulmuş ve yoğun bakım koşulları olan bir merkez için Şırnak 112 Komuta Kontrol Merkezi aranarak bilgilendirilmiştir . Şırnak Komuta Kontrol Merkezi`nin yapılan çağrı üzerine harekete geçilerek çocuğun hastalığının özelliklerine uygun hastane arayışına başlanmıştır . Ankara Dr . Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nde yer hazırlanmıştır . Çocuğumuzun Ankara’ya nakli için Hava Ambulans Birimimiz tarafından da uçak ambulans hazırlanarak yola çıkarılmıştır . Çocuğumuzu hayatta tutabilmek için hastanemize başvurduğu ilk andan itibaren gerekli tüm tıbbi müdahaleler yapılırken bir taraftan da yer ayarlanmaya çalışılmış , bu arada hastanın kritik durumu da göz önünde bulundurularak ambulansla Diyarbakır’a ulaştırılmıştır . Bütün bu hazırlık ve çalışmalara rağmen Muhammed Erşek isimli yavrumuz maalesef Ankara’ya nakledilemeden hayatını kaybetmiştir " denildi .

Olayın bakanlık tarafından yakından takip edildiği , kendisi de çocuk hekimi olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ`ın olayı duyar duymaz Teftiş Kurulu Başkanlığı’na talimat vererek soruşturma başlatılması talimatını verdiği belirtilen açıklamada , bu talimatla konuyu araştırmak üzere bir müfettiş görevlendirildiği kaydedildi .