Ekonominin Kalbi Uludağ'da Atacak

Bursa`da mart ayında yapılacak olan 1.

Ekonominin Kalbi Uludağ'da Atacak
  Uludağ Ekonomi Zirvesi , Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan`ın katılımıyla gerçekleşecek .

Vali Şahabettin Harput , nisan ayında yapılması planlanan 1 . Ekonomi Zirvesi`nin 16-17 Mart 2012 tarihleri arasında Uludağ`da düzenleneceğini söyledi . Harput , Uludağ`ın dünya çapında faaliyetlere ev sahipliği yapacağını belirterek , her yıl geleneksel olarak düzenlemek istedikleri zirvenin ilkini bu sene Bursa Valiliği ile Capital dergisi iş birliğiyle gerçekleştireceklerini kaydetti . Zirveye Başbakan Yardımcısı Ali Babacan`ın da katılacağını ifade eden Harput , sözlerini şu şekilde sürdürdü : " Ekonomi Zirvesi gibi bir isimle bu harekete başlıyoruz . Başbakanımızın nisan ayındaki turizm buluşmasına katılmasını bekliyoruz . Bu yüzden zirveye Başbakan Yardımcısı Ali Babacan`ın da gelmesi planlanıyor . Babacan , zirveye katılacağını bildirdi . Bir gün önceden Bursa`ya gelecek olan Babacan , bazı çalışmalar yapacak . Hemen ikinci gün Uludağ Ekonomi Zirvesi`nde açılışta ekonomi ile alakalı bazı mesajlar verecek . Ekonomi dünyası , genel bir değerlendirmede bulunacak . Bu bizim için çok önemli . Uludağ`ınönemine vurgu yapmak istiyoruz . Bu programın ülkemiz için de hayırlı olacaktır . " Harput , ekonomi zirvesinin önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası boyutta olacağını sözlerine ekledi .

16 Mart 2012`de başlayacak olan zirvede yapılacak `Liderler ekonomiyi nasıl görüyor?` başlıklı panele Suzan Sabancı , Ahmet Zorlu , Ethem Sancak ve Ahmet Çalık konuşmacı olarak katılacak . `CEO`nun yeni ajandası` konulu panelde ise işadamları Agah Uğur , Erdal Karamercan , Zafer Kurtul ve Serpil Demiray konuşmacı olacak . `Finansın yarını` konulu panelde Ergun Özen , Hakan Binbaşıgil , Faik Açıkalın , Adnan Bali ve Süleyman Aslan açıklamalarda bulunacak . `Yerli otomobil ne zaman?` konulu panele ise Koç Grubuadına Kamil Başaran , Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar , Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ve Toyota CEO`su Ali Haydar Bozkurt konuşmacı olarak katılacak .

17 Mart 2012 Cumartesi günü devam edecek olan zirvede , `Bursa yeni turizm üssü` konulu panelde Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu , Rixos Otellerinin sahibi Fettah Tamince , Calista Luxury Resort adına Özdoğan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özdoğan ve Kaya Grubu adına Bahaeddin Kaya turizm sektörünü değerlendirecek .

`Üretim doğuya mı kayıyor?` başlıklı oturumda ise Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Levent Çakıroğlu ve LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük , Boydak Holding İcra Kurulu Başkanı Mustafa Boydak , Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı ve Kordsa Global Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tiftik görüşlerini ifade edecek .

Ekonomi Zirvesi`nin kapanış konuşmasını ise eski BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz yapacak .
Kaynak: İHA