Başarılı Yüz Nakli Ameliyatı, Sıra Bekleyen Leyla’nın Umutlarını Artırdı

Türkiye’de ilk kez başarılı olarak gerçekleştirilen yüz nakli, nakil bekleyen diğer hastalara da umut oldu.

  Bir aylıkken yüzü tamamen yanan Leyla Demirci ( 13 ) , Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen yüz nakli operasyonunun kendisini daha çok umutlandırdığını , nakil olacağı günü iple çektiğini söyledi .


Akdeniz Üniversitesi’ne yüz nakli için önceden başvuran Leyla Demirci’nin umutları , geçtiğimiz günlerde Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen operasyonun ardından iyice arttı . 3 , 5 aydır Akdeniz Üniversitesi’nde yüz nakli için verici bekleyen Demirci , hastanede günlerinin biraz sıkıcı geçtiğini , fakat ders çalışarak ve test çözerek günlerini geçirdiğini kaydetti . Prof . Dr . Ömer Özkan’ın son günlerde gerçekleştirdiği yüz nakli ve kol bacak naklini televizyondan izlediğini ifade eden Demirci , “Yüz naklinin başarı geçtiğini biliyorum . Nakillerin başarılı geçmesi beni de sevindirdi . ” dedi .


Ömer Özkan’ın kendisine de yakında yüz nakli olabileceğini söylediğini kaydeden Demirci , operasyonların çok başarılı geçtiğini duyduğunu bunun da kendisini sevindirdiğini umutlarının daha da arttığını aktardı . Ailesiyle de her gün görüştüğünü aktaran Demirci , “Artık ailem de Ömer hocaya ve yüz nakline inandı . Benim naklimin de iyi geçeceğine inanıyorlar . `İnşallah sen de yeni yüzüne kavuşursun` diyorlar . ” diye konuştu .


Yüz nakli bekleyen Demirci , tüm Türk halkını organ bağışlamaya davet etti .