Bakan Yıldırım: 'türk Milletine Karşı Hasmane Bir Politika Uyguladıkları Aşikar'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fransa Senatosu`nun aldığı kararı değerlendirdi.

  Yıldırım , " Türk milletine karşı hasmane bir politika uyguladıkları aşikardır ancak biz bu duruma vakur bir şekilde cevap veririz . Onlar ne yaparsa yapsın biz de bu karar karşısında Fransa`ya karşı Fransız kalmaya devam edeceğiz " dedi .

Bakan Yıldırım , Mövenpick Hotel`de düzenlenen Bab-ı Ali toplantılarına katıldı . Osman Ataman`ın başkanlık ettiği toplantıya İhlas Haber Ajansı ( İHA ) Genel Müdürü Fevzi Kahraman , lojistik sektörünü temsilen Mehmet Özal ile iş , sanat , medya ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı

Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Yıldırım , Türkiye`nin küresel ekonomik krize inat yatırıma devam ettiğini ifade ederek , " Hazır dünyada kriz varken , kimse kimsenin derdiyle uğraşmazken , göz gözü görmezken biz de altyapımızı iyileştirelim , kriz sonrası amansız küresel rekabete kendimizi hazırlayalım kararı aldık " diye konuştu . Dünya ülkelerinden örnekler veren Yıldırım , " Şimdi koridorlar savaşı var . Burada da bir üstünlük elde etmek için ülkeler birbiriyle yarışıyor . Bunlar yapılırken geleneksel ulaşımkoridorlarının geçtiği Türkiye de bu olayı ıskalayamaz . Aklın yolu bir . En uygun güzergah bu . Peki bugün neredeyiz? Bu güzergahı gerçek anlamda ihya edecek , bir tedarik zincirinin eksik halkası olmayacak şekilde yapabiliyor muyuz? Bunu pek söyleyemiyoruz " ifadelerini kullandı .

Marmaray projesine değinen Bakan Yıldırım , " Dünyada Marmaray`dan daha derinden geçen raylı sistem ya da karayolu geçişi yok . Proje 2004`te başladı , 5 yılı kazılarla geçti . İstanbul tarihi 2 bin 500 yıllıktı , 8 bine çıktı . Bu projeye başladık arkeologlar bayram etti " dedi .

Bakan Yıldırım , havacılık sektöründe de önemli gelişmelerin yaşandığına dikkat çekerek , Hakkari , Şırnak , Bingöl ve Iğdır`a hava alanları yaptıklarını belirtti . Yıldırım , " Orada da insanlar ihtiyaçlarını görsünler , terör belasından kurtulmamıza faydası olsun . Hava alanı olan il veya havacılığı gelişmiş ülke , bir üst lige çıkmış ülke demektir " diye konuştu .

Denizcilik alanındaki gelişmelere ilişkin Yıldırım , bu alandaki en önemli icraatlarının ÖTV`yi kaldırmak olduğuna ve böylece sektöre bugüne kadar 2 . 6 milyar lira destek verildiğine dikkat çekti . Bakan Yıldırım , Fransa Senatosu`nda kabul edilen tasarı hakkında ise şöyle konuştu : " -Laikliğin beşiği- diye bilinen , düşünce özgürlüğünün en büyük temsilcilerini içinden çıkardığını iddia eden Fransa , almış olduğu bu akıl ve çağ dışı kararla hala orta çağdan kurtulmadığını göstermiştir . Bizim gözümüzde Fransız Senatosu orada bir karar almamış ; dünyaya bünyesinde var olduğu ve koruyucusu olduğu değerlere karşı saygısız , samimiyetsiz olduğunu göstermiştir . Türk milletine karşı hasmane bir politika uyguladıkları aşikardır ancak biz bu duruma vakur bir şekilde cevap veririz . Bizimtarihimizde utanacağımız bir hadisemiz yok . Bu kararla evrensel hukuka , ifade özgürlüğüne darbe vurulmuştur . Onlar ne yaparsa yapsın biz de bu karar karşısında Fransa`ya karşı Fransız kalmaya devam edeceğiz . "
Kaynak: İHA