Ayamama Deresinin Islahı Haziran'da Bitiyor

İstanbul’da birçok kişinin yaşamını yitirdiği 2009’daki sel felaketiyle gündeme gelen Ayamama deresinin ıslahının Haziran ayında bitirileceği belirtiliyor.

Ayamama Deresinin Islahı Haziran'da Bitiyor
 

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden ( İSKİ ) edinilen bilgiye göre ; 42 kilometre uzunluğundaki derenin yaklaşık 2 kilometrelik kısmını genişletilip derinleştirilecek . 83 milyon liraya malolacak proje kapsamında ; Ayamama deresinin Çobançeşme kavşağı ve bağlantıları geçişindeki kritik kesitlerde yapılan genişletme çalışmalarıyla E-5 karayolu altındaki 12 metre genişliğindeki mevcut kesit 24 metreye çıkartıldı . Basın Ekspres yolu altındaki yaklaşık 80 metre uzunluğunda , 3 metre yüksekliğinde ve 9 metre genişliğindeki mevcut bölüm de 3 metre 40 santimetre yüksekliğe ve 30 metre genişliğe çıkartıldı . Yine E-5 havalimanı dönüş köprüsü geçişinde yükseklik 6 metreye , genişlik de 25 metreye çıkartılacak .


Proje kapsamında bugüne kadar ; E-5 Çobançeşme kavşağı içindeki 340 metrelik kısmın 100 metresi ile fidanlık bölgesindeki 900 metrelik kısmın 400 metresi tamamlandı . Çalışmalar kapsamında yapımı devam eden E-5 havalimanı köprüsü de tamamlanarak trafiğe açıldı .