Türkiye Kamu-sen Üyeleri Fransız Ürünlerini Yaktı

Fransa Senatosu`nun sözde Ermeni soykırımını reddedenlere ceza öngören yasayı onaylamasına tepkiler sürüyor.

Türkiye Kamu-sen Üyeleri Fransız Ürünlerini Yaktı
  Sirkeci`de toplanan bir grup Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu ( Türkiye Kamu-Sen ) üyesi , Fransız ürünlerini yakarak protesto gösterisi gerçekleştirdi .


Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup sendikalı , `Eşit işe eşit ücret` tasarısını protesto etmek amacıyla Sirkeci Postanesi önünde toplandı . Hükümet aleyhinde sloganlar atan grup basın açıklaması yaptı . Eylemciler adına konuşan Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan , " Taslak incelendiğinde sendikalar arasında açık bir ayrım yapıldığı görülecektir . Toplu sözleşmenin tarafları bölümü incelendiğinde Memur-Sen`in her 128 bin üyesine bir temsilci , Türkiye Kamu-Sen`in her iki yüz bin üyesine bir temsilci düştüğü görülecektir . Buna göre genel toplu sözleşmede Memur-Sen dört temsilci , Türkiye Kamu-Sen iki temsilci KESK ise bir temsilci ile temsil edilecektir . Katılımcı demokrasiden bahseden hükümet bu uygulamayla kendi kendine çelişmektedir . " diye konuştu .




FRANSA`YI PROTESTO ETTİLER

Fransa`nın sözde Ermeni soykırımı iddialarına dönük onayladığı yasa tasarısını da protesto eden eylemciler , Fransız ürünlerinden birini yaktı . Yasayı onaylayan Fransa senatosunu eleştiren Hanefi Bostan , " Ermenilerine Anadolu`da soykırım yapılmadığını savunmayı suç kabul edenlere inat , d . ünya kamuoyuna haykırıyoruz . Biz bu suçu işlemeye ısrarla devam edeceğiz . Çünkü biz Ermenilere soykırım yapmadık . Yapılmasına müsaade etmedik . " diye konuştu .