Kasiad, Sabah Yansımaları’nda Kimse Yok Mu Yönetimini Konuk Etti

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD)’nin geleneksel ‘Sabah Yansımaları’ programının bu haftaki konuğu Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri oldu.

Kasiad, Sabah Yansımaları’nda Kimse Yok Mu Yönetimini Konuk Etti
 

Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Mustafa Baş , derneğin faaliyetleri hakkında KASİAD yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi . Kimse Yok Mu Derneği Başkan Yardımcısı Şaban Terzi , Mustafa Yıldız ve Cemil Başbay’ın da katıldığı Sabah Yansımaları programında Başkan Mustafa Baş , Samsun’da 3 bin mağdur insan olduğunu belirterek , yardımların komisyonlarca değerlendirildikten sonra yapıldığını söyledi . Birinci el bağışları kabul ettiklerini ifade eden Baş , “Kabul ettiğimiz bağışlar sadece birinci el bağışlardır . Kesinlikle kullanılmış eşya bağışı almıyoruz . İhtiyaç sahiplerine kıyafet ve gıda ağırlıklı yardım yapıyoruz . Şu anda Somalili 25 öğrenciye , Samsun’da da 25 öğrenciye burs veriyoruz . Van’dan gelen 13 depremzede aileye ev tutup eşyalarını da yerleştirdik . “ bilgisini verdi .

Derneğin tek gelir kaynağının bağışlar olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Baş , genel merkezin yaptığı çalışmayla artık 5777’ye boş mesaj göndermek yerine 5777’ye Samsun yazarak mesaj gönderildiğinde yapılan 5 TL’lik yardımın Samsun`a aktarıldığını ve gelirlerin de bu vesileyle artabileceğini kaydetti . Baş , ayrıca Garanti Bankası`ndan 12 taksitle de yardım yapılabildiğini ekledi .


KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu , Kimse Yok Mu Derneği`nin çalışmalarını takdirle izlediklerini belirterek , dernek olarak ihtiyaç sahiplerine yaptıkları yardımlardan dolayı sosyal sorumluluk anlamında çok önemli bir boşluğu doldurduklarını ifade etti .