'erzurum Günleri' İçin Hazırlık Toplantısı Düzenlendi

 

Vali Yardımcısı Özgür Arslan başkanlığında ETSO Yönetim Kurulu Salonu’nda düzenlenen toplantıya , ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın yanı sıra Ankara Erzurum Dernekleri Federasyonu yetkilileri ile belediyeler , oteller , ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı . Erzurum’un kültürel , ekonomik ve turizm potansiyelinin tanıtılacağı organizasyonla ilgili düşüncelerini dile getiren Vali Yardımcısı Özgür Arslan , etkinliğin amacına ulaşabilmesi için her kurumun üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini söyledi . Vali Yardımcısı Arslan ayrıca 28 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında 25 . Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın yıl dönümü münasebetiyle Erzurum’da düzenlenecek Erzurum Kış Sporları Festivali’nin hemen ardından Ankara’da böyle bir tanıtım etkinliğinin düzenlenmesinin de ayrı bir önem taşıdığını vurguladı . Vali Yardımcısı Arslan , “Yılda yaklaşık 200 bin turistin geldiği Erzurum’un tanıtımının daha geniş kitlelere yapılarak en azından bir milyon turist hedefine ulaşmak için çalışmalıyız . ” dedi

Özgür Arslan’ın ardından konuşan Ankara Erzurum Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nevrettin Çağlar ise söz konusu organizasyona mümkün mertebe yoğun bir katılım sağlanması için çaba gösterdiklerini belirtti . Çağlar , bu etkinliğin ileride yapılacak daha geniş çaplı toplantıların ve birlikteliklerin temelini oluşturacağını dile getirdi .

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın da Erzurum’un tanıtımı amacıyla düzenlenen bu organizasyona ildeki bütün sivil toplum örgütlerinin bütçelerinin ve imkanlarının elverdiği ölçüde katkıda bulunacağına inandığını ifade etti . Özakalın , etkinlikle ilgili detay çalışmalara vakit geçirilmeden başlanması gerektiğinin altını çizdi . Son yıllarda kış turizmi alanında yapılan yatırımlar göz önüne alınarak ilin özellikle kış turizmi anlamında daha iyi tanıtımının yapılması gerektiğini kaydeden Başkan Özakalın , bu tür organizasyonların yurt içi ve yurt dışında süreklilik kazanmasının şart olduğunu söyledi .


Toplantıda daha sonra federasyon yetkilileriyle diğer katılımcılar arasında organizasyon öncesinde yapılması gereken çalışmalar ele alındı .