Kaymakam Uludere'de yaşananları anlattı

Uludere'de PKK'lı zannedilerek öldürülen 35 kişiye taziye ziyareti sırasında saldırıya uğrayan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, saldırıyı bölge insanına mal etmemek gerektiğini söyledi.

Kaymakam Uludere'de yaşananları anlattı
Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, Ülke TV’de ekrana gelen "Gazeteci Milleti" programına telefonla bağlanarak, Mehmet Acet’in sorularını yanıtladı.

Kaymakam Uludere'de yaşananları anlattı

Raporu olmasına rağmen en kısa sürede görevine dönmek istediğini söyleyen Kaymakam Yavuz, “Sağlığım yerinde, rapor verildi ancak ben biran önce görevime başlamak istiyorum. Bazı çalışmalar başlatılmıştı. Öğretmen lojmanları, öğretmen evi çalışmaları yarıda kalmıştı. Kamu görevlisine bu hareket yapıldı bıraktı gitti demesinler istiyorum.” diye konuştu.

“Ben bugün orada bana vuranları değil, beni canı pahasına koruyan insanları görüyorum.” diyen Naif Yavuz, “Bugün o insanlar yanıma geldi. Kimisinin kolu kimisinin parmakları kırılmış, bazılarının kafasına 8 dikiş atılmış. Bunlar beni korumaya çalışırken saldırıya uğrayan insanlar. Onların ölümü göze alarak beni korumaları, beni vurmaya çalışanların önüne geçti. Onların bu fedekarlığı, birkaç kendini bilmezin yaptığı şeyi sildi götürdü” dedi. Kaymakam Naif Yavuz, Uludere’ye ve halkına hiçbir kırgınlığı olmadığını ifade ederek, kendisinin korumaya çalışan Uludere halkına da teşekkür ettiğini canlı yayında dile getirdi.

Olayda hayatını kaybeden bir çocuğun, babasının kendisini aradığını ifade eden Yavuz“ Bizim oğlumuz öldü, size yapılan bu saldırı bize oğlumuzun yasından daha büyük acı verdi.“ dedi. Bu yapılanları bölge insanına mal etmemek gerekiyor” diye konuştu.

Savcı ile birlikte olay yerine gittiklerini ancak hiç bir tepkinin olmadığını kaydeden Kaymakam Yavuz" Sabah 7'de savcı ile birlikte olay yerine gittim. Olay yeri ile birlikte otopside çocuğunu kaybeden ailelerle birlikte olduk. En ufak bir tepki göstermediler. Ama birileri bizim oraya gitmemizi istemiyordu. Bana saldıranların içinde Uludereli var ama proveke edenler Uludereli değildi. " şeklinde konuştu.



BEYAZ GAZETE