Ziyaretçilerden Hayvanat Bahçesine Tam Not

Avrupa’nın üçüncü, Türkiye’nin ise en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, ilgi görmeye devam ediyor.

Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü ile Gaziantep Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan anketör grubu tarafından, hayvanat bahçesine gelen 90 bin kişi üzerinde yapılan anketin sonucuna göre ziyaretçiler tam not verdi.

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, “Hayvanat bahçemizi 2011 yılı içerisinde yaklaşık 2 milyon 480 bin kişi ziyaret etti. 260 tür ve 6 bin 700’e yaklaşan hayvan sayımız ile de ciddi bir potansiyele sahibiz. Yaklaşık 1 milyon metrekare alan üzerine kurulmuş olan hayvanat bahçemize gelen ziyaretçilerimizin değişik zamanlarda bahçemizle ilgili kanaatlerini öğrenmek için değerlendirme anketleri yapıyoruz. Aralık ayı içerisinde Gaziantep Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile 90 bin ziyaretçi üzerinde yaptığımız ankette 84 bin 400 kişi hem bahçemizi hem de diğer unsurları çok beğendiklerini belirttiler.” dedi.