Türk: Birlikte Yaşamanın Formüllerini Aramamız Lazım

Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Kürt sorununda çözümün diyalogla sağlanabileceğini söyledi.

Türk, “Birlikte yaşamanın formüllerini aramamız lazım. Her şeye rağmen barış için çözüm yolları aramalıyız. Çözüm dünyanın her yerinde diyalogla olur.” dedi.

DTK eş başkanları Ahmet Türk ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır`da basın açıklaması yaptı. BDP`de legal siyaset yapan binlerce kişinin tutuklandığını iddia eden Türk, KCK operasyonlarını eleştirdi.

Çözümün diyalogla olabileceğine vurgu yapan Türk, “Kürt sorununun çözümü çok açık. Kürtler bir statüye sahip olmalıdır. Bir halkın hukuku neyse ona sahip olmalıdır. Kimliğine kadar güvence altına alınmalıdır. Birlikte yaşamanın formüllerini aramamız lazım. Her şeye rağmen barış için çözüm yolları aramalıyız. Çözüm, dünyanın her yerinde diyalogla olur.” diye konuştu.

Aysel Tuğluk ise Türkiye’nin iç çatışmaya doğru sürüklendiğini ileri sürdü. Tuğluk, yargılamaların meşruiyeti olmadığını öne sürdü.

Tuğluk, DTK olarak, 28-29 Ocak tarihinde Türkiye ve dünyadaki gelişmelerin ele alınacağı ve izleyecekleri politikanın karara bağlanacağı bir topantı yapacaklarını sözlerine ekledi.