Mudanya Belediyesi'nden İlçe Eğitimine 2 Milyon 850 Bin Lira Yatırım

Bursa Mudanya İlçesi Halk Eğitim Binası Restorasyonu, Yeni Halk Eğitim Binası ve Öğretmenevi Binasının yapımı protokolü Bursa Valiliğinde imzalandı.

Protokol imza törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk İlçe Milli Eğitim Müdürü katıldı.


Açılış konuşmalarının ardından protokole Vali Şahabettin Harput’un yanı sıra, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar imza koydu. Bir yılda tamamlanacak olan çalışmalar 2 milyon 850 bin liraya mal olacak. Mudanya belediyesi tarafından yürütülecek çalışmalar kapsamında Mudarya İlçesi Halk Eğitim Binası Restorasyonu yapılırken, Yeni Halk Eğitim Binasıda ilçeye kazandırılacak. Ayrıca Öğretmenevi Binasıda yine Mudanya Belediyesi tarafından yapılacak. Vali Şahabettin Harput, Mudanya belediyesinin bu çalışma ile önemli bir projeyi hayata geçirdiğine dikkat çekerek, "Mudanya belediyemiz önemli ve hayırlı bir hizmet için karar almış. Bunun gerçekleşmesi için bu protokülü yapmaktayız. Mudanya belediyesinin güzel çalışmalarını izliyor ve takdir ediyoruz. Eğitime de büyük destek veriyor. Son olarakta bu halk eğitim biasının restorasyonu ve öğretmenevinin yapımı için bu protokolü imzalıyoruz. Kendilerinin kutmluyorum. İnşallah bu çalışmalar en kısa zamanda tamamlanarak hizmete girer." dedi.


Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ise, kendisinin de eğitimci olduğunun altını çizerek, "Belediye olarak seçim sırasında vatandaşlara verdiğimiz sözlerin yanında sonradan bu tür hizmletlerde yapmaktayız. Bundan mutluyuz, elimizden geldiğince vatandaşımıza hizmet etmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.


Çalışmaların maliyeti hakkında da bilgi veren Başkan Aktürk, şöyle devam etti: "Bunlaın maliyeti olarak değeri, şuanda 2 milyon 600 bin lira civarında. Projelendirmeleri ile ilgili çalışmaların büyük kısmı bitti. Bu hesaplamalar doğru. Yeni mahalledeki çalışma 1 milyon 800 bin lira diğeri ise 650 bin lira civarında. Bunların yakın zamanda çalışmalarına başlanacağını tahmin ediyorum. Bu binalar bir yılda hizmete girecek. Halk eğitim binasını ise ya tamamen belediye olarak, yada Özel İdareden alacağımız 250 bin liralık fonla yapmayı planlıyoruz."

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.