Depremzedeler Sosyal Etkinliklerle Stres Atıyor

Van`da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremin ardından yaraların sarılması için çalışmalar devam ederken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de depremzedelerin spor yapması için konteynır kentlerde spor alanları açtı.

İlde meydana gelen afetin çok sayıda insanı olumsuz etkilediğini ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, tüm sıkıntılara rağmen depremzedelerin sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirmesi için çeşitli olanaklar sağlamaya gayret ettiklerini dile getirdi. Hükümet düzeyinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, il düzeyinde ise Van Valisi Münir Karaloğlu`nun verdiği desteklerle depremzede çocuklar ve gençlerin spor yapmasına imkan sağladıklarını söyleyen Sinir, amaçlarının çocukları ve gençleribir nebze olsun deprem psikolojisinden uzaklaştırmak olduğunu ifade etti.

Depremin hemen ardından oluşan kriz masasında, kurumlarına verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını anlatan Aslan Sinir, "Sayın Valimiz başkanlığında Sosyal Etkinlik Merkezi Koordinatörlüğü kuruldu. Bu işin koordinesi bize tevdi edildi. Bu koordinasyon bünyesinde; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Müftülük, Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü kurumları var. Bizler deprem sonrası bir araya gelerek, yapılacak çalışmaları düzenli bir şekilde planlamaya çalışıyoruz.Kime ne görev düşüyorsa hepsi belirleniyor ve öyle uygulanıyor. Personel çalışma sevk ve idaresi kurum olarak bize verildi. Bizler de bu işi en iyi şekilde sürdürme gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

Van merkez ve Erciş`te oluşturulan çadır ve konteynır kentlerde depremzede çocukları eğlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Sinir, gençler ve çocuklar için de çok önemli etkinlikler gerçekleştirdiklerini anlattı. Çadır kentlerin yanına, Türkiye Motosiklet Federasyonu`nun gönderdiği büyük çadırlardan kurduk. Bu çadırların içine yaklaşık bin çocuk sığabiliyor. Bu çadırlarda zaman zaman film gösterimleri yaptık. Yine çeşitli eğlenceli programlar gerçekleştirdik. Örneğin kışşartlarında bisiklet kullanmak çok zordur. Biz bu çadırlarda çocuklara bisikletler sürdürdük. Sadece çadır veya konteynır kentlerdeki çocuklar bu etkinliklerden faydalanmadı. Servisler tutarak başka bölgedeki depremzede çocukların da söz konusu etkinliklerden yararlandırmaya çabaladık. Bakın sadece sportif etkinlikler olarak da düşünmeyin. Konteynır kent veya çadır kentlerin olduğu yerlerde; kreş hizmeti, anaokulu hizmetleri, okuma salonları, etüt merkezleri, mescit, irşat faaliyetleri, sağlık hizmetlerininanlatıldığı seminer çadırları mevcut. Deprem sonrası belki ilk kez burada belli etkinliğe katılan çocuklar oldu. Amacımız insanların tamamen deprem psikolojisinden uzaklaşmasını sağlamak" dedi

Sinir, deprem kentinde tüm spor faaliyetlerini gerçekleştirmek için gayret gösterdiklerini de dile getirerek, spor hocaları nezaretinde; futbol, hentbol, basketbol, masa tenisi, taekwondo, judo, boks sporlarının yapıldığını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA