Ordumuza Sahip Çıkacağızistanbul 15.01.2012

``Ver Lefter`e yaz deftere``-Bağış, Türkiye`nin artık kendinden emin bir ülke olduğunu, vatandaşlar arasında ayrım yapmadığını ifade ederek, ``Nasıl Lefter, bir zamanlar herkese şu sözü söyletiyordu, `Ver Lefter`e yaz deftere` diye, çünkü kendisine verilen her pası gole çeviriyordu, şimdi bu millet de, `Ver AK Parti`ye yaz deftere` diyor`` dedi.

Türkiye'nin başarı üstüne başarı eklemeye devam edeceğini dile getiren Bağış, sözlerine şöyle devam etti:''Evlere şenlik bir muhalefet partisi liderimiz var. Geçen gün yine bir gafta bulunmuş, tutmuş Dolmabahçe görüşmesini 27 Nisan muhtırasının pazarlığı olarak anlatmaya kalkmış. Halbuki kendisi 27 Nisanda yayınlanan elektronik mesajın aslında Dolmabahçe görüşmesinden önce olduğunu unutmuş. Çok şükür arkasında milletin iradesinin gücünü taşıyan bir hükümetimiz var. Artık o mesajlar web sayfasında bile bulunamıyor.

Çok şükür Türkiye, bütün kurumlarıyla en iyi koordinasyonu yaşadığı dönemi yaşıyor. Ordu bizim ordumuz. Ordusuna, 'peygamber ocağı' diyen başka bir millet yoktur. Biz, öyle iki tane çapulcu ordumuza laf söyledi diye, onların etkisi altına kimsenin girmesine müsaade etmeyiz. Ordumuza sahip çıkacağız. Her kurumun içinde olduğu gibi devletin farklı kurumların içinde yanlış işlere başvuranlar varsa, kurumlar zaten kendi iç mekanizmalarıyla, iç denetimleriyle gereğini yaparlar, temizlerler.''-''Fransızlar'ı bu yanlışı düzeltmeleri için teşvik edeceğiz''-Fransa'nın sadece kredi notunun düşmediğini dile getiren Bağış, sözlerine şöyle devam etti:''Fransa'nın insanlık notu da düştü. Fransız halkı da son derece rahatsız. Düşünebiliyor musunuz, Fransa'nın önde gelen gazeteleri baş makaleler yayınladılar ve bu yasanın Fransız cumhuriyetinin kuruluş ideallerine aykırı olduğunu vurguladılar. Fransa'nın siyasileri bu konuda farklı açıklamalarda bulundular. Gazali'nin çok güzel bir lafı var, 'Cahillerle tartışmaya girmeyin, ben hiç kazanamadım' demiş.

Biz Fransa'daki bir takım cahillerle tartışacağımıza Fransız halkının gönlünü kazanmaya, Fransızlar'ın bu yanlışı bir an önce düzeltmeleri, gerekli adımlar atması konusunda onları teşvik etmeye devam edeceğiz.''-''Şırnak güvencede olmadıkça Kopenhag güvencede olmaz''-Danimarka'nın Roj Tv konusunda aldığı karara da değinen Bağış, ''Danimarka yargısı Roj Tv konusunda temyiz aşamasında. İnşallah doğru olanı yapacaktır'' dedi.

Egemen Bağış, şöyle devam etti:''Danimarka'nın televizyon üst kurulu da, mahkemenin kendisine verdiği mesajın bilinci içerisinde gerekli adımları atmalıdır. Çünkü Danimarka yargısı, 'PKK bir terör örgütüdür' dedi. 'Bu Roj TV, PKK tarafından finanse edilmekte. Bunun kapama yetkisi bende değil, Üst Kuruldadır, Üst Kurul gerekeni yapsın' dedi. 'Haydi, hodri meydan' diyoruz. Madem ki NATO müttefikiyiz, madem ki Danimarka Türkiye'nin dostu olduğunu düşünüyor, o zaman Danimarka'nın kurumları bir an evvel gereğini yapsınlar. Bu işi fazla uzatmasınlar. Çünkü şunu çok açık ve net bilmeleri gerekir, Şırnak güvencede olmadıkça, Kopenhag güvencede olamaz, Brüksel güvencede olamaz, Diyarbakır güvencede olmadıkça Berlin güvencede olamaz.

Bugün dünyada terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin olması gerektiğini herkes söylüyor. Madem ki PKK sizin terör örgütü listenizde, o zaman gereğini yapın. Türkiye olarak bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.''-''Herkesin safını çok açık belirlemesi gerek''-Türkiye'nin içindeki birtakım kişilerin terör örgütünün sözcülüğünü yapmaya devam ettiğini söyleyen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:''Bir yandan da milletvekilliğinin onlara sağladığı imkanları kullanarak aracılık yapabileceklerini zannediyorlar. Arkadaşlar, herkesin safını çok açık, net artık belirlemesi gerektiği noktaya geldik. Türkiye'de kültürel haklar konusunda bundan 15 yıl önce insanların 'Kürdüm' demeye korktuğu ülkede 24 saat Kürtçe radyo televizyon yayını varsa, bu AK Parti'nin kararlılığı sayesindedir.

Bugün hapishanelerdeki mahkumlar kendilerini ziyaret eden anneleriyle ana dilleriyle konuşabiliyorlarsa bu AK Parti'nin Türkiye'ye kazandırdığı özgüven sayesindedir. Bugün üniversitelerimizde Kürt kültürüyle ilgili kürsüler kurulduysa, bu AK Parti'nin bütün vatandaşlarını yaradandan ötürü sevmesinin göstergesidir.''Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.
Kaynak: AA