Avrupa Hentbol Şampiyonası Başladı

18 mağlup ettiBELGRAD - 15.

01.2012 - Sırbistan`da, 4 grupta 16 takımın karşılaşacağı Avrupa Hentbol Şampiyonası başladı.

Başkent Belgrad`daki Pionir Spor Salonu`nda düzenlenen açılışa Sırbistan`ın Spor Bakanı Snejana Markoviç Samarciç ile Avrupa Hentbol Federasyonu`nun (EHF) Başkanı Torian Lian katıldı.

Sırbistan Spor Bakanı Samarciç, yaptığı, Avrupa`nın en iyi hentbol oyuncuların Sırbistan`da olduğunu, bundan memnuniyet duyduğunu belirterek, tüm takımlara başarı diledi.

Törenin ardından A Grubu`nda oynanan ilk maçta, ev sahibi takım Sırbistan Polonya`yı 22-18 mağlup etti. Maçın ilk yarısını 11-7 üstünlükle kapatan Sırbistan`ın en iyi oyuncuları 6`er gol kaydeden Marko Vuyin ve İvan Nikçeviç oldu.

A Grubu`nun diğer karşılaşmasında Danimarka Slovakya`yı 30-25 yendi.

Niş kentinde oynanan B Grubu karşılaşmaları kapsamında Çek Cumhuriyeti Almanya`yı 27-24 yenerek sürpriz yaptı. B Grubu`nun diğer karşılaşmasında ise İsveç ve Makedonya 26-26 berabere kaldı.

Etkinlik programına göre grup karşılaşmaları, Belgrad`daki Pionir Spor Salonu`nda, Novi Sad kentindeki Spens, Vrşac`taki Millennium Centre ve Niş kentindeki Çair spor salonlarında yapılacak. Play-of maçları ise Belgrad`daki Belgrad Arenası`nda düzenlenecek.

29 Ocak`a kadar sürecek Avrupa Şampiyonası`na katılan 16 takım ve 4 Grup şöyle:A Grubu (Belgrad)PolonyaSırbistanDanimarkaSlovakyaB Grubu (Niş)AlmanyaİsveçMakedonyaÇek CumhuriyetiC Grubu (Novi Sad)FransaMacaristanİspanyaRusyaD Gurbu (Vrşac)HırvatistanNorveçIslandSlovenya(MDN-ZLT-İU)
Kaynak: AA