Öğretmenlerin Darp Edilmesine Tepki Gösterdiler

Adana’da önceki gün terör örgütü yandaşlarının bir okulu basıp üç öğretmeni darp etmesi tepkilere sebep oldu.

Öğretmenlerin Darp Edilmesine Tepki Gösterdiler

Türk Eğitim Sen ile Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası, öğretmenlerin saldırıya uğradığı okulun önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.
Öğrencilere bir şeyler öğretmek için çalışan öğretmenlere yapılan saldırıyı kınayan sendika üyeleri, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
Sendikalar adına açıklama yapan Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Sezer, öğretmenler kendilerine teslim edilen öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek ve onları hayata hazırlamak için çalışırken hiç hak etmedikleri şekilde şiddete ve hakarete maruz kaldıklarını ifade etti.
Aynı okulda daha önce de benzer saldırıların yaşandığını hatırlatan Sezer, “Yaşanan bu olay ilk değildir. 2006 yılında bir öğretmenimiz darp edilerek, 2010 yılında bir öğretmen ve bir polis Molotof ile yine aynı bir başka olayda 4 öğretmenimiz maytap ile 2011 yılında bir öğretmen taş atılarak yaralanmıştır. Bu yılda biri idarece 3 arkadaşımız sınıflarında ders anlatırken darp edilmiş bayan arkadaşımız yerlerde sürüklenmiştir. Burada bizi üzen en önemli olay dışarıdan gelenlere okulun öğrencilerinin de katılarak saldırının yapılmasıdır.” dedi.
Bu olayların en çok öğrencilere zarar verdiğini aktaran Sezer, “Her yıl yaklaşık 200 öğrencinin mezun olduğu bu okulda bu çocuklar SBS’ye giriyor. Ancak bunlardan ancak 5-10’u bir Anadolu lisesini kazanıyor. Bu da gösteriyor ki bu tür saldırılar en çok çocuklara zarar veriyor” diye konuştu.
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı okulun önünde açıklamalarını tamamlayan eğitimciler alkışlarla okuldan ayrıldı.