Van'daki Yıkıntılar Fakirin Derdine Derman Oldu

Van`da yaşanan deprem felaketinde yıkılan veya ağır hasar gördükleri için yıktırılan binaların enkazları, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara ekmek kapısı oldu.

Van'daki Yıkıntılar Fakirin Derdine Derman Oldu
Yaşanan 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından 28 bin 532 konutun yıkık ve ağır hasarlı olduğu Van`da, çalışmalar aralıksız sürüyor. Yıkık veya ağır hasarlı olduğu için iş makinelerinin yardımıyla yıktırılan binaların enkazları ise maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara ekmek kapısı oldu. Sabah saatlerinden itibaren üç tekerlekli arabalarıyla enkaz alanlarına gelerek demir toplayan vatandaşlar, kilosunu 500-550 kuruş arasında satarak akşam evlerine ekmek götürüyor.

7,2 büyüklüğündeki depremde evi hasar gördüğü için 7 çocuğu ve eşini Hakkari`nin Yüksekova ilçesindeki akrabalarının yanına gönderen Selahattin Kaya gece evinin nöbetini tutarken, gündüzleri ise ekmek parası kazanmak için enkaz alanlarında demir topluyor. Kalp hastası olduğu için çalışmakta zorlandığını ifade eden 52 yaşındaki Kaya, "Enkazlardaki demirleri makasla kesmeye gücüm yetmiyor. Bende yanımda getirdiğim testere ile demirleri keserek üç tekerlekli arabama dolduruyorum. Günde ortalama 20 kilodemir topluyorum ve bunları evimin bahçesinde biriktiriyorum. Topladığım demirleri toplu olarak satacağım" dedi.

22 yıl önce Van`ın Başkale ilçesinden il merkezine göç ettiğini ve sabit bir işi olmadığı için zor şartlar altında günübirlik çalışarak ailesini geçindirdiğini ifade eden Kaya, "Van halkı olarak büyük bir felaket yaşadık. Üzüntümüz çok büyük. Deprem zor bir afettir ama hayat devam ediyor. 9 kişilik bir aileyiz. Çocuklarımdan 3`ü okula gidiyor. Bunların geçimlerini sağlamak için çalışmak zorundayım" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA