Erzurum'da Milli Kayakçının Hayatını Kaybetmesi

12.

01.2012 - Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, ``Üzüntümüz çok büyük, kelimelerle ifade edemiyorum. Çok başarılı bir sporcumuzdu`` dedi.

Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum`da Konaklı Kayak Merkezi`nde antrenman yapan milli kayakçı Aslı Nemutlu`nun düşerek hayatını kaybetmesinin tüm kayak camiasını derinden üzdüğünü söyledi.

Kendisinin 13-22 Ocak tarihleri arasında Avusturya`da yapılacak 1. Gençlik Kış Oyunları`na katılmak için yurt dışında olduğunu belirten Ayık, şunları kaydetti:``Acı haberi alır almaz hemen Türkiye`ye dönmek için harekete geçtim. Şu an havaalanına geldim. Bildiğim kadarıyla aile Erzurum`a bekleniyor. Üzüntümüz çok büyük, kelimelerle ifade edemiyorum. Çok başarılı bir sporcumuzdu. Cenazeyi herhalde İstanbul`a götürecekler. Orada cenaze kaldırılır. Cenaze törenine ben de katılacağım.``Ayık son olarak, Nemutlu`nun yaşadığı olayla ilgili ise, ``Bildiğim, herkesin söylediği kayağının biri çıkmış ve düşmüş. Zaten sporcularımızın hepsi süratli biliyorsunuz. Kayağının biri de çıkınca tabi her şey olabiliyor. Çok üzgünüz`` diye konuştu.

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, Erzurum`da Konaklı Kayak Merkezi`nde antrenman yaparken dengesini kaybederek düşmüş, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde hayatını kaybetmişti.

(AKS-MİS-MTE)
Kaynak: AA