Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi Matematikte Balıkesir Birincisi Oldu

OYAK Grubu şirketlerinin bulunduğu, 15 şehirde TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen 10.

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi Matematikte Balıkesir Birincisi Oldu
OYAK Liselerarası Matematik Yarışması`nın Balıkesir birincisi, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi (SYAL) oldu. Balıkesir`deki organizasyonunu Tukaş`ın üstlendiği yarışmada Bandırma Anadolu Öğretmen Lisesi ikinci, Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi üçüncülüğü elde etti.

Yarışmanın Balıkesir sonuçları, Asya Pamukçu Termal Otel`de düzenlenen törenle açıklandı. Törene Vali Yardımcısı Selda Dural, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Zeki Çabuk ve Müdür Yardımcı Şaban Akyol, Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nihal Yılmaz Özgür, Tukaş Genel Müdür Yardımcısı Semih Karadeniz, il ve ilçe protokol üyeleri, yarışmacı okulların öğrencileri, idarecileri ve aileleri katıldı. Törende Balıkesir merkez ve ilçelerinden yarışmaya katılan 48 okulun öğretmen ve öğrencilerine çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca ilk 24`e giren okullara 2`şer bin, 25 ile 48. sıra arasındakilere biner lira para ödülü takdim edildi. İl birincisi olan SYAL`nin öğrenci, öğretmen ve okul müdürü, ayrıca birer cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi. Başkan Ok da ilk üç okulun öğrenci ve öğretmenlerine cumhuriyet altını sözü verdi. İlk üçe giren okulların matematik öğretmenleri ise 15-20 Ocak 2012 arasında Ankara ODTÜ`de düzenlenecek OYAK Matematik Kampı`na katılmaya hak kazandı. Bu yıl ikinci defa ipi göğüsleyen SYAL, nisanda İstanbul`da yapılacak final sınavında Balıkesir`i temsil edecek. Konuşmaların ardından SYAL öğrencileri Hüseyin Bilge Yağcı, Furkan Özdemir, Doğuhan Yeke, Çalayn Can Ergün ve Ceren Yağdıran, Okul Müdürü Ramazan Konakbay, matematik öğretmeni Mehmet Sezişli ve protokol üyeleri, birlikte yarışma pastası kesti.

İlki 2002 yılında beş il ve 107 okulda "Hayat Matematiktir" sloganıyla yapılan OYAK Liselerarası Matematik Yarışması, beş yıldır Tukaş`ın evsahipliğinde Balıkesir`de düzenleniyor. 10 yılda 3 bin 449 okuldan toplam 13 bin 796 öğrencinin katıldığı yarışmanın 19 Kasım 2011 tarihindeki birinci aşama sınavında, 15 ildeki 483 okuldan bin 932 öğrenci yarıştı. OYAK`ın 11 iştirakinin üstlendiği yarışma, bu yıl Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak`ta yapıldı. Bu illerde evsahipliklerini ise Tukaş, Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento, OYAK Beton, Renault MAIS, Erdemir, İsdemir ve Ermaden üstlendi.