Depremzedelere Yardım Ederek Kazandığı Ödülü, Yine Onlara Bağışladı

görüntülü)TRABZON - 10.

01.2012 - Aydın`ın Didim ilçesinde yapılan Türkiye Yelken Şampiyonası`ndan iki gün önce Van`da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, harç ücretini dahi yatırdığı şampiyonaya katılmayarak depremzedelerin yardımına koşan Trabzon Yat ve Yelken Spor Kulübü sporcusu Deniz Başkır, bu davranışı nedeniyle kazandığı para ödülünü de depremzedelere ulaştırılmak üzere Trabzon Valisi Recep Kızılcık`a teslim etti.

Kızılcık`ın makamında düzenlenen törene, Trabzon Yat ve Yelken Spor Kulübü Başkanı Cem Yılmaz, kulüp yöneticileri ile genç sporcu Başkır katıldı.

Kulüp başkanı Yılmaz, buradaki konuşmasında, kulüpteki sporcuların Ekim 2011`de Türkiye Yelken Şampiyonası için hazırlık yaptıklarını belirterek, 23 Ekim`de meydana gelen Van ve Erciş depremlerinin şampiyona öncesi planlarını değiştirdiğini söyledi.

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından, 25-30 Ekim 2011 tarihlerinde Aydın`ın Didim ilçesinde düzenlenen Optimist Laser Türkiye Yelken Şampiyonası için sporcularının harç ücretlerini dahi yatırdıklarını, ancak deprem meydana gelince sporcuları Deniz Başkır`ın kendilerinden özel bir istekte bulunduğunu anımsatan Yılmaz, şöyle devam etti:``Sporcumuz, AKUT ekibinde gönüllü görev aldığını ve izin vermemiz durumunda Van`a depremzedelere yardıma gitmek istediğini söyledi. Biz de seve seve Türkiye şampiyonası olduğu halde bunu kabul ettik. Kendisi, ekibiyle 4-5 kişinin kurtarılmasına vesile oldu. Arkadaşımıza geçen ay bu davranışından dolayı verilen hediye çekini nakit olarak valimize teslim ederek depremzedelere ulaştırılmasını istiyoruz.``Vali Kızılcık da bu yardımı büyük bir mutlulukla yerine ulaştıracaklarını belirterek, şunları söyledi:``Deniz kardeşimiz, Mustafa Kemal Atatürk`ün ifade ettiği gibi, zeki ve çalışkan olmanın yanında ahlaklı ve sorumluluk sahibi şekilde hareket ederek, önce vatandaşlarımızın can güvenliği için yarışmaya katılmayıp, Van`daki elim olay sonrası mağdur depremzedelerin yanına giderek örnek davranış sergilemiştir. Kendisini fair-play davranışından dolayı tebrik ediyorum. Son dönemde ülkemizin içinden geçtiği spor anlamında sıkıntılı durumu göz önünde bulundurduğumuzda, ne pahasına olursa olsun kazanan değil, sporun bir spor olduğunu, sporun kardeşliğe, beraber yaşamaya ve birlikteliğe katkı sağlayan bir uğraşı olduğunu da hem büyüklerine, hem de vatandaşlarımıza göstermiş oldu. Bu centilmen ve sorumluluk sahibi insan davranışından dolayı genç sporcumuza teşekkür ediyorum. Örnek alınması gereken bir davranış.``Deniz Başkır ise yaklaşık 3 yıldır AKUT ekibiyle aktif olarak görev yaptığını dile getirerek, ``Deprem olunca Van`a gitmek istedim. Kulübümden gerekli izni aldım. Orada kurtarma çalışmalarına katıldım. Daha sonra Trabzon`a döndük. Yaptığım bu hareket sonucunda Yelken Federasyonu bana `özel ödül` başlığı altında fair-play ödülü vermeyi uygun gördü. Ben de bu ödülün maddi karşılığında verilen 300 lirayı, depremzedelere iletilmek üzere valimize teslim ediyorum`` dedi.

Törende daha sonra Başkır, parayı Vali Kızılcık`a teslim edildi.

(ORH-TB-ADA)
Kaynak: AA