Akbank ve Turkcell'den İşbirliği

T Cüzdanuygulamasıyla cep telefonları ile temassız alışverişyapabilecekİSTANBUL - 27.

12.2011 - Akbank ve Turkcell, ödeme sistemleri ile mobil dünyayı birleştiren yeni bir işbirliği gerçekleştirdi.

Akbank`tan yapılan açıklamada, iki kurumun bu işbirliğiyle Axess sahiplerinin cüzdanlarındaki kartlarını cep telefonlarına taşıyarak alışverişlerini gerçekleştirebileceği, hızlı ve temassız ödeme yapabilecekleri kaydedildi.

Cep telefonlarının, mobil bankacılıktaki öneminin her geçen gün daha da artmakta olduğunu vurgulayan Akbank Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sindel, ``Teknolojideki yeni gelişmeleri, müşterilerimizin günlük yaşamını kolaylaştırmak için dikkatle takip ediyor ve bu yönde uygulamaları hayata geçiriyoruz. Kapıdan çıkarken unutulmaması gereken eşyamızın başında cep telefonu geliyor. Cep telefonu ile iletişim denilince de bu servisi sunan GSM operatörleri hem sundukları servisler hem de yaygın mağaza zincirleri ile çok önemli bir role sahipler. Turkcell`in sunduğu bu yeni servis sayesinde Akbank olarak, küçük ödemeleri bu vazgeçilmez cihazlara aktararak, müşterilerimizin yaşamında önemli bir kolaylık sağlıyor, yaşamının her anında yeni teknolojilerden güvenli bir şekilde yararlanmak isteyen kart sahiplerimize ciddi bir avantaj sunuyoruz`` ifadelerini kullandı.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar da, Turkcell`in başta Yakın Alan İletişimi (NFC) olmak üzere mobil finansal servislerde önemli işleri başardığına dikkati çekerek, ``Dünyadaki ilk ticari NFC uygulamalarından biri olan Cep-T Cüzdan ile alışverişte yeni bir dönemin kapılarını açtık. Cep telefonlarını cüzdana dönüştüren Turkcell Cep-T Cüzdan sayesinde Turkcell`liler güvenli, pratik, mobil temassız ödeme kolaylığı ile buluşuyor, mobilitenin avantajlarını yaşıyor. Bankacılık sektörünün en yenilikçi kurumlarından biri olan Akbank ile yaptığımız işbirliği ile Akbank müşterilerini de Cep-T Cüzdan kolaylığı ile tanıştırmaktan memnuniyet duyuyoruz`` görüşünü dile getirdi.

(ÖZG-FAN)
Kaynak: AA