Sinemalar şenleniyor

Tayfun Pirselimoğlu'nun üçlemesinin son halkası 'Saç', romantik sahneleriyle dikkat çeken 'Bir Tutam Cennet' ve Cameron Diaz ve Justin Timberlake'in başrolünde olduğu komedi 'Kötü Öğretmen' haftanın öne çıkanları...

Sinemalar şenleniyor
Sinemaseverler bu hafta dram, korku, komedi ve romantizm içerikli 2'si yerli 5 yeni filmle buluşacak.

SAÇ
Tayfun Pirselimoğlu'nun yönettiği ve Ayberk Pekcan, Nazan Kesal ile Rıza Akın'ın oynadığı ''Saç'' filmi, dram sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak. Filmin anti-kahramanı Hamdi yalnız yaşayan, dükkânında yatıp kalkan bir perukçudur. Kanser hastasıdır ve öleceğini bilmekte, ölümü beklemektedir; bir gün dükkânına gelen Meryem’i asosyal kişiliğinin yarattığı yalnızlık ve hastalığının kötücül döngüsüyle kendi saplantılarına ekler. Ancak bu takıntının sonuçları hiç kimse için iyi olmayacaktır.

Altın Leopar için yarıştığı Locarno Film Festivali’nde ilk kez izleyiciyle buluşan Saç, Kate Lawrie Van de Ven’in sözleriyle “titizce, kare kare inşa edilmiş bir bulmaca”.

MERDİVAN ALTI
Nur Akalın'ın yönettiği ve Kaan Yılmaz, Deha Şenay" href="https://www.beyazgazete.com/ozer-senay.html">Özer Şenay ile Şenay Aydın'ın oynadığı ''Merdiven Altı'' filminin konusu şöyle:

''Sinan bir inşaatta çalışan, sıradan bir işçidir. Bir gün görevli olduğu inşaatta patronunun ölümüne şahit olur. Bu olayla zaten sarsılmışken, yakın bir arkadaşının başına gelen kaza her şeye tuz biber eker. Suçsuz olmasına rağmen, tanık olarak bile polislerin karşısına çıkmak istemeyen Sinan, karakola gittiğinde yakalanıp askere gönderileceğinden korkar. Asker kaçağı olduğu ortaya çıkmasın diye saklanmaya çalışan Sinan, Eren ile birlikte bir yandan da ağabeyini ve kız kardeşini arar. Kurtlar sofrası İstanbul'un maceralı ve tehlikeli yeraltı dünyasına dalan ikili bin türlü dalaverenin, kurnaz bahisçilerin, hilekar boksörlerin merdiven altında cirit attığı bir dünyaya dalar.''
SON DURAK 5

Steve Quale'in yönettiği ve Emma Bell, Nicholas D'Agosto, Miles Fisher ile Arlen Escarpeta'nın oynadığı ''Son Durak 5 (Final Destination 5)'' filmi, korku sahneleriyle izleyicilerin ilgisini çekecek.

Filmde, otobüs yolculuğu devam ederken Sam, kendisi, arkadaşları ve birçok insanın, köprünün çökmesi sonucu öleceğine dair bir öngörü yaşar. Bu öngörü sona erdiğinde, gördükleri gerçek olmaya başlar. Sam, panik halinde mesai arkadaşlarından olabildiğince çoğunu, dostu Peter ve kız arkadaşı Molly'yi felaketten uzaklaştırmaya çalışır.

KÖTÜ ÖĞRETMEN
Jake Kasdan'ın yönettiği ve Cameron Diaz, Justin Timberlake, Lucy Punch ile Jason Segel'in oynadığı ''Kötü Öğretmen (Bad Teacher)'' filmi, komedi sahneleriyle sinemaseverlerle buluşacak.

Filmde, Elizabeth, ağzı bozuk ve gaddar bir öğretmendir. Bir an önce evlenip öğretmenlikten ayrılmak isteyen Elizabeth, zengin ve yakışıklı yedek öğretmenin kalbini kazanma planını hayata geçirir. Bu konuda meslektaşı Amy ile rekabet ederken, kendisine asılan beden eğitimi öğretmeniyle de uğraşır ve yaptıkları kendisini bile hayrete düşürür.

BİR TUTAM CENNET
Nicole Kassell'in yönettiği ve Kate Hudson, Gael Garcia Bernal, Rosemarie Dewitt ile Lucy Punch'ın oynadığı ''Bir Tutam Cennet (A Little Bit Of Heaven)'' filmi, romantizm sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.

Filmin konusu şöyle: ''Marley Corbett, genç, güzel ve bir o kadar da uçuk kaçık bir reklamcıdır. En büyük korkusuysa büyük bir aşk yaşayarak kendini birine açmak ve bir ilişkinin sorumluluğunu almaktır. Hayata karşı alaycı bir tavır takınan, olayları pek de ciddiye almayan Marley'in yapacağı doktor ziyareti hem kendisi, hem de doktoru için yepyeni bir macera olacaktır.

GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN FİLMLERİ:

İLK YENİLMEZ
Joe Johnston'ın yönettiği ve Chris Evans, Tommy Lee Jones, Hugo Weaving ile Hayley Atwell'in oynadığı ''İlk Yenilmez: Kaptan Amerika (Captain America: The First Avenger)'' filmi, aksiyon sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.
1941 yılında geçen filmde, 40 kiloluk genç Steve defalarca orduya yazılmaya çalışmasına rağmen reddedilir. Sonunda onu Kaptan Amerika olarak bilinen Süper Asker'e dönüştürecek deneysel bir programa kabul edilir. Kaslı yeni haliyle Kaptan Amerika, arkadaşı Bucky ve Peggy'nin iş birliğiyle Albay Chester'in komutasında, Nazi örgütüne karşı savaşmaya başlar.

HAYVAN BAKICISI
Frank Coraci'nin yönettiği ve Kevin James, Rosario Dawson, Leslie Bibb ile Ken Jeong'un oynadığı ''Hayvan Bakıcısı (Zookeeper)'' filmi, komedi sahneleriyle sinemaseverlerin ilgisini çekecek.

Filmde, hayvanat bahçesindeki hayvanlar, iyi kalpli bakıcıları Griffin'i çok sever. Griffin, hayatında bir kız bulmanın tek yolunun hayvanat bahçesinden ayrılmak olduğuna karar verir. Paniğe kapılan hayvanlar en büyük sırlarını, insan gibi konuşabildiklerini açıklar. Griffin'in gitmesini önlemek için ona flörtün hayvanlara has esaslarını öğretmeye karar verirler.

NEDİMELER
Paul Feig'in yönettiği ve Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne ile Chris O'Dowd'ın oynadığı ''Nedimeler (Bridesmaids)'' filminin konusu şöyle:

''En yakın arkadaşı Lillian'ı ve bir grup renkli nedimesini evliliğe giden yolda çılgın bir yolculuğa çıkaran Annie'nin hayatı karmakarışıktır. En iyi arkadaşı Lillian nişanlanır ve Annie'nin baş nedimesi olmasını ister. Karşılıksız aşk acısı çeken ve çok üzülen Annie, pahalı ve tuhaf olan ne kadar adet varsa hepsini uygular. Annie, Lillian ve nedimelere, insanın sevdiği biri için ne kadar ileri gidebileceğini gösterecektir.