Muzaffer Tekin’den Mahkemeye ‘lağım Delilleri’ Suçlaması

Ergenekon sanığı emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, davaya bakan mahkeme heyetine ağır suçlamalarda bulundu.

Tekin, ““Bizleri lağımda bulunan delillerle içeride tutuyorsunuz. Lağımdan gelecek delillerden medet umuyorsunuz.” sözlerini sarf etti. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese de, Tekin’e, “Biz hiç bir yerden medet ummuyoruz. Sizlerin lehine ve aleyhine olan delilleri topluyoruz.” tepkisini gösterdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon ana davasının 196. duruşmasına tutuklu sanıklardan Osman Yıldırım, Sevgi Erenerol, Mehmet ve Ergün Poyraz katılmadı. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 23 tutuklu sanık ise duruşmada hazır bulundu.

Talep için söz alan tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz, devam eden davada bazı usul hataları yapıldığını öne sürerek bu yanlışları mahkeme heyetine açıklayacağın söyledi. Ergenekon davasındaki sanıkların bir kısmının 4 yıldır tutuklu bulunduğunu ifade eden Kerniçsiz, bu durumun Ceza Muhakeme Kanunu’nun 102. Maddesine aykırı olduğunu savundu.

Kerinçsiz’den sonra söz alan tutuklu sanık emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Hrant Dink ve Zirve Yayınevi cinayeti davası tanığı Erhan Özen’in Malatya 3. Ağır Ceza mahkemesinde verdiği ifadedeki, “Zirve Yayınevi cinayetinin azmettiricisi olduğunu söylediği Varol Bülent Aral ile Ergenekon davası sanıkları emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin irtibatlıdır. 1997-2005 yılları arasında JİTEM için çalıştım. Ekibimiz, Muzaffer Tekin'le bir araya geldiğinde Varol Bülent Aral ile ilgili konular konuşuluyordu.” sözlerine tepki gösterdi. Kendisinin JİTEM ile irtibatlandırılması için yalancı tanık icat edildiğini iddia eden Tekin, “Namussuz bir adam yüzünden Zirve Yayınevi cinayetiyle ilişkilendiriliyorum.” dedi. Tekin’in hakaret içeren sözlerine müdahale eden Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Tekin’den savunma hakkını aşıcı hakaretvari sözler kullanmamasını istedi. Tekin, Özese’nin uyarısından sonra Özen için “Namuslu, haysiyetli, şerefli “ ifadelerini kullandı. Tekin’in bu tutumu mahkeme salonuna gelen izleyiciler tarafından alkışla karşılandı. Mahkeme Başkanı Özese alkış sonrası, “Lütfen bunu bir daha yapmayın. Burada yargılama yapıyoruz. Burası mahkeme salonu.” diyerek izleyicileri uyardı. Salonun sessizliği sağlanması ardından Tekin savunmasına devam etti.

Gerçek suçluların dışarıda bulunduğunu, kendilerinin ise haksız yere tutuklu kaldığını iddia eden Tekin, “Bizleri lağımda bulunan delillerle içeride tutuyorsunuz. Lağımdan gelecek delillerden medet umuyorsunuz.” sözlerini sarf etti. Tekin’in bu sözlerine tepki gösteren Hakim Özese, “Biz hiç bir yerden medet ummuyoruz. Sizlerin lehine ve aleyhine olan delilleri topluyoruz. Savunma maksadını aşan konuşmalar yaptığınız takdirde sözünüzü yarıda kesmek zorunda kalacağım.” dedi. Tekin, Başkanın bu ikazına, “Neresinden keserseniz kesin” karşılığını verince mahkeme salonundaki izleyiciler tekrar alkışlamaya başladı. İkinci kez izleyicilerin alkış tutmasına sinirlendiği gözlenen Başkan Özese, “Bir daha yaparsanız salonu boşaltmak zorunda kalacağım.” diyerek duruşmaya 10 dakika ara verdi.

Duruşmaya ara verilmesi ile birlikte izleyicilerden birisi, “Böyle düzmece adalet olmaz. Çocuklarınıza nasıl anlatacaksınız bunu? Onların suratına nasıl bakacaksınız?” diyerek bağırmaya başladı. Etrafındaki insanların teskin etmesine aldırış etmeyen izleyici, bağırmaya devam etti. Mahkeme Başkanı Özese, salonun güvenliğini sağlayan jandarma ekiplerine salonun disiplinini bozan izleyicinin dışarı çıkarılmasını istedi. Jandarma görevlilerinin, kendi isteği ile duruşma salonunu terk eden bu izleyicinin ifadesine başvurduğu ve konuya ilişkin tutanak hazırladıkları öğrenildi.