İtalyan Akademisyenler Ürgüp'te

İtalya’dan Türkiye’ye gelen mimari ve arkeoloji alanlarında deneyimli 6 kişiden oluşan akademisyen grup Nevşehir’in Ürgüp ilçesine geldi.

İtalyan Akademisyenler Ürgüp'te
Grup, ilçede öncelikle Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ı makamında ziyaret etti.

İtalya’dan gelen akademisyenleri makamında kabul eden Başkan Yıldız, öncelikle kendilerini Ürgüp’te görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, Ürgüp ve Ürgüp’ün tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile ilgili bilgiler verdi. İtalya’dan gelen akademisyen heyet adına tercümanlık yapan Alfina Otel’in Sahibi Emine Türk, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’a, kendilerini kabul ettiği için teşekkür ettiklerini belirtti. İtalyan akademisyenler İtalya’da bulunan Massatra isimli bölgelerdeki mağaraların, evlerin ve doğal oluşumların buradakilerle çok büyük benzerlikler taşıdığını belirterek, Modena kenti gibi dünyaca ünlü bir kent ile de Ürgüp’ün kardeş kenti olmasını istediklerini belirttiler. Başkan Yıldız ise, bu isteklerinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu, Ürgüp’ün Bir Dünya Kenti olduğunu her zaman dile getirdiklerini bunu da gerçekleştirmek içinde Dünya’ya bu tür açılmaları yapmak gerektiğini söyledi.

Belediyedeki görüşmenin ardından Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ İtalyan Akademisyenleri öğle yemeğinde ağırladı. Başkan Yıldız konukları ayrıca Ürgüp 41. Uluslararası Bağ Bozumu Festivaline de davet etti.

Başkan Yıldız, konuklara Ürgüp peribacaları figürlü biblo, el yapımı Kapadokya’nın değerlerinin resmedildiği çini tabak hediye etti.