Mevlana Üniversitesi ve Aktisad, İş Garantili Mühendis Yetiştirecek

Konya Mevlana Üniversitesi ve Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) kaliteli mühendis yetiştirmek için ortak çalışma yapacak.

Proje kapsamında öğrenciler büyük sanayi kuruluşlarında staj yapma imkanının yanısıra sanayiciler tecrübelerini derslere girerek öğrencilerle paylaşacak. Öğrencilere iş garantisi veren projeyle ayrıca okul hayatları süresince burs imkanı da sağlanacak.
Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam ve Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akın üniversite binasında ortak basın toplantısı düzeledi. Aktisad ile yaptıkları ortak protokol çerçevesinde mühendislikleri cazip hale getirmek için önemli kararlar aldıklarını belirten Rektör Bahattin Adam, ek kontenjan da dahil olmak üzere mühendislik bölümlerini tercih edecek öğrencilere mezuniyetten sonra iş garantisi verdiklarini açıkladı. Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre belirli sıradaki tercihleri yapanlara burs, yurt ve indirim sağlayacaklarını açıklayan Adam, "İlk 30 bine giren öğrencilere tam burs, ücretsiz yurt, LYS başarı sıralaması 31 bin ile 60 bin arasında olan öğrencilere yüzde 50 burs, ücretsiz yurt ve LYS başarı sıralaması 61 bin ile 100 bin arasında olan öğrencilere yüzde 25 burs, yurt ücretinde yüzde 50 indirim imkanları sağlayacağız.''

SOMALİLİ ÖĞRENCİLER BURSLU OKUTULACAK
Öte yandan Mevlana Üniversitesi alınan kararla eğitim ve yurt ücretlerini bizzat kendileri karşılamak suretiyle bu yıl için Somali'den 10 öğrenciye istedikleri bölümde okuma fırsatı sağlayacak.
Aktisad Başkanı Ali Akın ise, geleceğin mühendislerine sahip çıktıklarını belirtiği konuşmasında, ''Nitelikli eleman ihtiyacı iş dünyasının içinde bulunduğu en büyük sorunlardan biri. Gelecek 10 yılda bu ihtiyacın bir şekilde karşılanması gerekiyor. Hükümetin 'Türkiye Hazır Hedef 2023' ekonomik ve kalkınma projesi bu durumu daha bir zorunlu hale getiriyor.'' şeklinde konuştu.